AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bilsinler ki terör örgütleriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Terör örgütüne bulaşmış kim varsa ister gazeteci ister öğretmen olsun, ister doktor ister siyasetçi olsun, hukuk içerisinde mücadele edeceğiz." dedi.

Çalık, Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlen toplantıda yaptığı konuşmada, milletle birlikte FETÖ'nün darbe girişimini püskürttüklerini ancak ülkenin karşısında sadece bu sorunun olmadığını belirtti.

Türkiye'nin milli birlik ve kardeşliğine kurşunların sadece FETÖ'den gelmediğini, bir çok terör örgütüyle mücadele ettiklerini aktaran Çalık, Diyarbakır'daki terör saldırısını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Orada eylem yapan terör örgütleri bilsinler ki orada kazdıkları çukurlar gibi oralar kendilerine mezar olacak. Bilsinler ki terör örgütleriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Terör örgütüne bulaşmış kim varsa ister gazeteci ister öğretmen olsun, ister doktor ister siyasetçi olsun, hukuk içerisinde mücadele edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Türkiye, muhalif sesleri susturmaz. Ana muhalefet konuşur, diğer partiler de konuşacak ama Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğine bütünlüğüne muhalefet eden terör örgütlerine karşı hukuk devleti çerçevesinde onlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçirilen dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla birlikte davet usulüyle milletvekilleri savcılığa çağırıldı. Bunlardan bir tanesi de Devlet Bahçeli idi. Yargının verdiği karara saygı göstererek ifadesini vermek üzere savcılığa gitti. Fakat gitmeyenler, gerekirse zorla gerekirse bulundukları yerden alınmak koşuluyla ifadeye götürüldüler. Bilin ki Türkiye Cumhuriyeti muz devleti değildir, Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir, hukuk devletidir."

- Mustafa Ataş'ın açıklamaları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ise kenttin partilerine Türkiye oy ortalamasına ciddi katkı sağlayan illerden bir tanesi olduğunu bildirdi.

Partinin 2001 yılında kurulduğunu ve bir yıl sonra tek başına iktidara geldiğini hatırlatan Ataş, AK Parti'de 14 yıllık hizmet süresinde isimsiz kahramanların alın terleri olduğunu vurguladı.

AK Parti'de siyaset yapmanın bir ayrıcalık olduğuna değinen Ataş, "AK Parti'de siyaset yapmak herkese nasip olacak bir şey değildir. Ancak ve ancak özel seçilmiş insanlar nasip bir iştir. Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmuş olduğu siyaset yapmak ve gecesini gündüzüne katarak bugüne kadar yapılmış seçimlerde bayrağı en zirveye taşıma noktasında fedakarlık yapan kardeşlerimizin alınlarından öpüyorum." diye konuştu.

Ataş, iktidara gelmeden önce, her konuda dibe vurmuş bir Türkiye'nin olduğunu, ekonomide, sağlıkta, ulaşımda ülke insanının hak etmediği yerlerde bulunduğunu ve kendilerinin ise şimdi dünyada zirve noktasına gelen bir ülke inşa ettiklerini anlattı.

Ataş, şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti dibe vurmuş bir Türkiye'yi alıp, bugün dünya ülkeleri içerisinde en zirve noktasına taşımanın azmi ve gayreti içerisinde olmak tabi ki şerefli insanlara nasip olacak bir iştir. Bunun için herkese nasip olacak bir iştir değil diyorum. Allah muhafaza etsin yürüyen merdivene ters binen, ters yürüyen bir liderin siyasi partisinde siyaset yapabilirdiniz ama siz dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmuş olduğu AK Parti'de siyaset yapmanın onurunu, şerefini izzetini hep yaşadınız, yaşamaya da devam ediyorsunuz."

Konuşmaların ardından Ataş ve Çalık,15 Temmuz darbe girişimi sırasında Malatya'da yaralanan İnönü Üniversitesi BESYO öğrencisi Enes Gün'e şilt verdi.