AK Parti, seçim öncesinde milletvekili aday adaylarından vatandaşlarla iletişimde sevgi dillini kullanılmalarını, başkalarının görüş ve düşüncelerine saygılı olmalarını istedi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından milletvekili aday adaylarının dikkat etmesi gereken hususların yer aldığı Seçim Kılavuzu hazırlandı. Kılavuzda milletvekili aday adaylarının uyması gereken kurallar maddeler halinde sıralandı. Kılavuzda, milletvekili aday adayları seçim sürecinde vatandaşla tartışmaya girmeme ve güler yüzlü olma konusunda uyarıldı.

Aday adaylarından insan ilişkilerinde samimi, içten olmaları ve yapmacık davranışlardan kaçınmaları istendi. Herkesin dinlenmesi ve görüşlerine saygılı olunması istenen kılavuzda, "Zedeleyici, suçlayıcı olmadan anlaşmaya, uzlaşmaya çalışmak, görüş ayrılıklarını yapıcı bir şekilde belirtmek, kimseyi utanç duyacağı bir duruma sokmamak gerekir. Başkalarının saygı duyduğu, değer verdiği düşünceleri, inanışları olduğu göz önünde tutulmalı, bize ters olan düşünceler karşısında esnek ve hoşgörülü davranılmalıdır. İtici hareketlerden uzak durulmalı, karşı tarafa karşı tahammüllü olunmalıdır." deniyor.

Kişilerle ilişkilerde sevgi ve dürüstlüğün önemine işaret edilen kılavuzda, yeni fikir ve önerilere açık olunmasını istendi. Adaylardan 'ben biliyorum havası' içinde olmamalarının önemine işaret edilen kılavuzda, öğretmen edasıyla yaklaşımların vatandaşlardan tepki alacağı uyarısı yapıldı. Kılavuzda, şu ifadelere yer aldı: "Ben biliyorum havası uyandırılmamalı, aşırılığa kaçmadan ölçülü davranılmalıdır. İnsanların ne olmalarını istememiz değil, ne olduklarını bilmemiz önemlidir. Herkesin küçük olduğu kadar büyük eksiklikleri de vardır. İnsanlar her şeyde olağanüstü değildir. İnsanların asla küçük düşürülmek istemediklerini bilmeyiz."

Asık suratlı ve öfkeli olmamaları, doğal bir gülümserlik taşımaları, insanların elini sıkmaları ve şefkatle omuza dokunmalarının önemi olumlu duygular oluşturduğu kaydedildi. Adayların yaptıkları konuşmalarda, katıldıkları konuşma ve sohbetlerde bulundukları bölgenin görgü kurallarına uygun davranmaları istendi. Kılavuzda adayların tanıtım amacıyla kullanacak materyallerle parti tarafından belirlenen kurallar yer aldı.