AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. TBMM Genel Kurulu'ndaki dünkü kavgaya ilişkin bir soruya Taş, "İnsanların daha özgür yaşaması için bazı yasaların çıkması gerekiyor. Biz vatandaşın özgürlüğü için bu yasanın çıkmasını istiyoruz. İnsanların molotof ya da başka silahların gölgesinde yaşamasını istemiyoruz. Muhalefet bu yasaya karşı çıkıyor ama neden karşı çıktığını net olarak söylemiyor." karşılığını verdi.

Basın toplantısında UNESCO verilerine göre Türkiye'de tehlike altındaki 18 dilden birinin Zazaca olduğunu dile getiren Taş, Türkiye'de 3 milyon kişinin Zazaca konuştuğunu ancak buna rağmen gerekli ilgiyi görmediğini söyledi.
Zazaca'nın, Kürtçe'nin bir lehçesi olarak gösterilerek önemsizleştirilmeye çalışıldığını savunan Taş, Zazaca ile Kürtçe'nin akraba ama iki ayrı dil olduğunu vurguladı. "Dün yasaklarla yok edilmeye çalışılan Zaza dil ve kültürünün bugün de başka dil ve kültürlerin gölgesinde ezilip, yok olmasına izin vermeyeceğiz." diyen Taş, TRT'de Zazaca yayın yapan müstakil bir kanal oluşturulmasını talep ettiklerini ve bu taleplerini ilgili makamlara da ilettiklerini ifade etti.