AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, seçmenin tek başına bir iktidar imkanı vermediğini belirterek, hükümet kurma konusunda bloklaştıran bir dil kullanıldığını savundu. Gül, "Bu dilin Türkiye'nin istikrarına katkıda bulunamayacağı aşikar. Umarız ki, herkes kutuplaştırıcı, bloklaştırıcı ayrımından uzak dursunlar. AK Parti olarak biz kuşatıcı dilimizi vermeye devam edeceğiz." dedi.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül kayıt yaptırdı.

Gazetecilere yaptığı açıklamada Gül, "Tek başına bir iktidar imkanı verilmedi. Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması açısından, sorumluluğu yerine getirme adına bir görev verildi. Biz AK Parti olarak, Sayın Başbakanımız açıklamaları ile bu sorumluluğu yerine getiriyoruz. Ama maalesef bu konuda bloklaştıran kutuplaştıran bir dil görüyoruz. Bu dilin Türkiye'nin istikrarına katkıda bulunamayacağı aşikar. Umarız ki, herkes kutuplaştırıcı, bloklaştırıcı ayrımından uzak dursunlar. AK Parti olarak biz kuşatıcı dilimizi vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

KAYITA ÇOCUKLARI VE TORUNLARI İLE GELDİLER

Kayıt yaptıran AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın ise torunu damgasını vurdu. Torunu Nil, ağlayınca sakinleştirmek Ahmet Eşref Fakıbaba'ya kaldı. Nil'i sakinleştirmek uzun sürdü. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da kayıt için 2 kızıyla birlikte geldi. Milletvekili rozetini de Erva ve Beyza adlı kızları taktı. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu da kayıt işlemlerini tamamladı.