Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili İdris Şahin, Samanyolu Genel Yayın Yönetmeni Hidayet Karaca ile olan görüntüsünün kendisinin aleyhinde kullanıldığını iddia ederek açıklamada bulundu. Şahin, gazetecilerle bir araya geldiği sohbet toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Dün yanına yaklaşmak için randevu istediğiniz hemşehrilerimizi, bugün İdris’in, Salim’in (AK Parti eski il başkanı) aleyhinde olsun diye kullanmak ayrı bir garabet, ayrı bir pişkinlik, ayrı bir terbiyesizliktir." diyen İdris Şahin, şöyle devam etti: "Hidayet Karaca'nın (Çankırı ilçesine bağlı bir köy olan) Yolkayalı olduğunu kimse inkar edemez. Hazımiye Medresesi'nde oturup çay içtiğimizi bir tarafında belediye başkanı, bir tarafında benim olduğumu, külliyen etrafımızda insanların olduğu ortamda onu misafir etmek isteyenin İrfan Bey (Çankırı Belediye Başkanı) olduğunu kimse ve kendisi de inkar edemez. Beni arayıp özellikle görüşmemi isteyen Belediye Başkanı İrfan Dinç’tir. Hukuka uygun hareket eden ülkenin farklı taraflarında baş tacı olmuş bütün hemşehrilerimiz başımızın tacı. Hukuka aykırı hareket eden bağımsız yargı önünde herkesin hesap vermesi gerektiğini baştan beri biz söylüyoruz. Ama bu hemşehrimizin ve var olan görüntümüzün farklı noktalara kanalize edilmesine sokaktaki vatandaş gülüyor."

Yukarıda bir ayrışma olabileceğini ama tabanda bu memleketin çocukları arasında asla ve asla ayrıştırma yapılmasına fırsat verilmemis gerektiğine inandığını vurgulayan Şahin, "Son döneme kadar özellikle 7 Şubata kadar bizim camiamız içerisinde cemaate yakın isimlerle irtibat kurmayan bir Allah'ın kulunu gösterin. Dün de kurduk bugün de kuracağız. Bizim yukarı da ayrışma olabilir. Ama tabanda bu memleketin çocukları arasında ben asla ve asla ayrıştırma yapmam. O gün içinde bu kardeşlerimizin suça bulaşmamış ciddi anlamda emeğine, alın terine, göz nuruna, çocuk okutan çocuklarının ikbali için bu okullara gönderen, ticaretini yapan kardeşlerimiz dün ne kadar makbul ise bugünde bizim için o kadar makbul demiştim ve bu dedikoduları çıkaran arkadaşlarım da ısrarla bu arkadaşlarımızla birlikte toplantı yapılması gerektiğini ve bu toplantıyı gerçekleştirdiğimizi çok çabuk unutmuşlar.” ifadelerini kullandı.