Bank Asya'nın yönetimine polis baskınıyla el koyulmasına tepki gösteren MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, batırılmaya çalışılmasının vatan hainliği olduğunu söyledi. Akçay, yapılan operasyonla suç işlendiğini, bunu yapanların altından kalmayacaklarını ifade etti.

Bu yapılanın tamamen hukuksuz, kanunsuz, acımasız, siyasi kin ve nefrete dayalı bir operasyon olduğunu vurgulayan MHP’li Akçay, “Bu kin ve nefret, AKP iktidarı, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir bankayı batırmaya çalışıyorlar. Bu son derece yanlıştır. Ekonomiye, ülkemize zarar verecek bir şeydir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikide bir olur olmaz, ‘vatan hainliği, vatan hainliği’ diyor ya, aslında bu yapılan vatan hainliğidir. Bankacılık kanunlarına, her şeye aykırı bir durum söz konusu ve bunun altında kalacak bunlar, çünkü yanlış. Kinle, düşmanlıkla bir devlet yönetilir mi? Banka batarsa ülke zarar görecek. Kaldı ki dayanıksız gerekçeler. Kanunu uygulamıyor, Erdoğan ve alet olan kamu görevlileri açıkça suç işliyor.” dedi.

AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dolar ve faiz lobisine çalıştığını ileri süren MHP Milletvekili Akçay, “Erdoğan konuştukça dolar yükseliyor, dolar yükseldikçe ülke zarar görüyor. Ülkeyi ve ekonomiyi yönetenler, uluorta ikide bir konuşmaz. Ülkemizin zarar gördüğü kesin. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ayakkabı kutularında kaç doları vardı diye bir sormak lazım.” diye konuştu.