Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP için ‘şer cephesinin yeni taşeronu ve tetikçisi’ nitelendirmesini yaptı.

Yalçın Akdoğan, Malatya’da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptığı toplantıda, muhalefete eleştiriler yöneltti. Şubat ayı sonunda Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde HDP heyeti ile bir araya gelen Akdoğan’ın hedefinde ağırlıklı olarak HDP vardı. Dolmabahçe’deki toplantı sonrası ‘çözüm sürecinde önemli bir aşamaya geldiklerini’ ifaden eden Akdoğan’ın, bugünkü konuşmasında bunun zıddı olan cümleler kullanması dikkat çekti. ‘Analar ağlamasın’ diyerek çözümden yana adım attıklarını belirten Akdoğan, devletin bölgeye hizmet götürdüğünü buna karşın PKK’nın zulmedip, baskı ve tehditte bulunduğunu söyledi.

Akdoğan, şöyle devam etti: “Devletin demokratikleşti ancak örgüt hala aynı. Bugün Kürtlere kim zulmediyor, Kürdün yolunu kim kesiyor, Kürtlerden kim haraç alıyor, Kürtlerin çocuğunu kim dağa kaldırıyor, kim oy kullanmaya giderken yolunu kesiyor, kim baskı yapıyor, tehdit ediyor? Bunların çok iyi görülmesi, anlaşılması gerekiyor.”

'ŞEYTANLA İŞBİRLİĞİ YAPARLAR'

HDP’nin şer cephesinin yeni taşeronu ve tetikçisi olduğunu savunan Akdoğan, “Düne kadar bütün bunlara demediğini bırakmayan, kapatılması için alkış tutan, Kürt meselesinin çözümünde sürekli zorluk çıkartan, en ufak bir destek vermeyen, hatta bu sorunu üreten zihniyet onlarla kol kola girdiler. Ama şeytanla işbirliği yaparlar, ne gerekiyorsa yapıyorlar ama bu seçimde bu yine tutmayacak. Bunlar aynı zihniyet. CHP zihniyetini HDP ambalajıyla Güneydoğu’da Kürtlere satmaya çalışıyorlar. Çünkü aynı şeyi söylüyorlar. Ben ‘din dersini kaldıracağım’, ‘diyaneti kaldıracağım’ diyor. Şimdi birileri diyor ki ‘barajın altında kalırsak şöyle olur, böyle olur’. Hiçbir şey de olmaz. Süper olur, çok güzel olur. Niye biliyor musunuz? Çünkü AK Parti bu süreci başlattığında 2005’te, bunlar var mıydı? Öyle bir parti var mıydı? Bunların mecliste bir tane vekilleri mi vardı? Ne barajı geçmişlerdi, ne mecliste varlardı. Bu süreci Tayyip Erdoğan başlattı, AK Parti başlattı. Bu sürecin sahibi AK Parti hükümetidir” dedi.

Çözüm sürecinde hükümet olarak komisyon kurduklarını, ancak CHP’nin üye vermediğini hatırlatan Akdoğan, “Şimdi diyorlar ya çözüm yeri meclis olsun. Kardeşim komisyon kurduk, sen üye vermedin ya. Söyleyecek sözün yok, ne diyeceğini bilmiyorsun. Bunlar herhangi bir şeyi çözebilir mi? Bu yüzden bu sürecin sahibi AK Parti’dir ve biz bu süreci devam ettiriyoruz. İnşallah sonuca da ulaşacaktır” diye konuştu.

HDP’nin çözüm sürecine ilişkin taleplerini de eleştiren Akdoğan, yüzlerce adım attıklarını. HDP’nin buna destek vermediğini ifade etti. Akdoğan, “Bir de utanmadan konuşuyorsunuz. Sanki bütün bunlar sizin varlığınızla oluyor. Sen hem elimde silah olsun hem siyaset olsun, ben ikisini de aynı anda kullanayım diyorsun, böyle bir demokrasi olmaz. Sen silahları gömersin, böyle bir örgüt ortada kalmaz, ondan sonra siyaseten yükselirsin. Hem ben siyaseten yükseleceğim hem silahlı güç olarak yükseleceğim, bunun adı da demokrasi olacak. Böyle kandırmaca olmaz. Hem böyle bir samimiyetsizlik mi var, ben barajı geçersem bu oyunu kabul ederim, geçmesem giderim, şunu yaparım, bunu yaparım. Böyle tehdit ettiler. Türkiye’de iktidar olmuş partiler barajın altında kaldı, dağa mı çıktılar, masayı mı tekmelediler? Biz bu oyunu oynamıyoruz mu dediler? Sen demokrasiye inanıyorsan bunların hepsini içine sindireceksin. Ve millet karar verecek. Kimin barajı geçip kimin geçmeyeceğini” şeklinde konuştu.

'SİZE YENİ TÜRKİYE’DE YER YOK'

7 Haziran 2015 seçimlerinin bir nevi referandum niteliğinde olduğunu ileri süren Akdoğan, “Eski Türkiye’ye geri dönmek isteyenlerle Yeni Türkiye’yi kurmak isteyenler arasında bir referandum olacak. Ama birileri daha önemsiyor. Onlar da hayat memat meselesi görüyor. Kim bunlar? Darbeci, vesayetçi anlayış. AK Parti tekrar kazanırsa bize yeni Türkiye’de ye yok diyorlar. Evet, size yeni Türkiye’de yer yok. Derin devlet yapılanmalarına yeni Türkiye’de yer yok. Paralel Devlet yapılanmalarına yer yok. KCK’ya, mafya yapılanmalarına yeni Türkiye’de yer yok” ifadelerini kullandı.