MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Parti'nin ifade ettiği gibi bir paralel yapı olmadığını belirterek "Farklı, uydurma ve zorlama davalarla konu gündemde tutulmaya çalışılıyor. Bir gerçek paralel vardır o da KCK’dır. Yargı yapmakta, vergi toplamakta ve yol kesmektedir." dedi.

Yeniçeri, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Bugün Türk milletinin var olma yok olması sonucunu doğuracak olan Çanakkale savaşının yüzüncü yıl dönümü olduğunu hatırlatan Yeniçeri, dünyanın en güçlü donanmasının Çanakkale önündeki direniş karşısında bir kısmının batışının bir kısmının da kaçışının yüzüncü yılı olduğuna dikkat çekti.

Çanakkale savaşının yüzüncü yılında teröristbaşı Öcalan’ın Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin yöneticilerine Dolmabahçe’de on maddelik bir dayatmada bulunmasının acı bir ironi olduğunu belirten Yeniçeri, Öcalan’ın sekretaryasına seçilen katil mahkûmların durumlarının da dikkat çekici olduğunu kaydetti: "Bingöl’de 33 Mehmetçiğin şehit eden teröristlerin sorumlusu Ömer Hayri Konar, sekretaryaya seçilen isimlerdendir. Sekretaryaya seçilen bir diğer katil ise 1991’de Bakırköy Çetinkaya Mağazasına Molotof Kokteyli ile kundaklayıp 12 vatandaşın öldüren kişidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürt sorunu olmadığına ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Yeniçeri, "Her seçim döneminde AKP, milliyetçiliğe sarılmaktadır. Milliyetçiliği ayaklar altına alanlar siyaset ve oy söz konusu olduğunda milliyetçiliğe sarılmaktadır. Bölgede Bayrak indirildi, okullar, yurtlar yakıldı, yollar kesildi, eli silahlı teröristler kimlik kontrolü yaptı, devlet çekildi, şehirler ve kimi yerleşim birimleri özerklik ilan eden örgüte terk edildi. AKP, Kürt sorunu ile iç içeyken bile bayrak dedi, İstiklâl Marşı dedi. Terör örgütü, AKP’den önce dağdaydı. AKP döneminde şehir merkezlerine indi. Mahallelerde kontrolü ele aldı. Örgüt sözünde durmadı. Ülke topraklarından da ayrılmadı. Silah bırakmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ne Kürt sorunu ya aşamasına nasıl geldiği sorusunu sormaya bile gerek yoktur. Şimdilik AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için Kürt Sorunu yoktur, çünkü seçim vardır." şeklinde konuştu.

MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili ise Yeniçeri, açıklamalarının belirli çevreler tarafından sosyal medyada istismar edildiğini savundu. AKP'nin ifade ettiği gibi bir paralel yapı olmadığını dile getiren Yeniçeri, farklı, uydurma ve zorlama davalarla konu gündemde tutulmaya çalışıldığını söyledi. "Bir gerçek paralel vardır o da KCK’dır." diyen Yeniçeri, şöyle devam etti: "Yargı yapmakta, vergi toplamakta ve yol kesmektedir. KCK’nın paralel yapısı ve sizin ifade ettiğiniz gibi devletin derinliklerini sızmış bir çete varsa yok edilecektir. Türkiye’de paralel değil ajan ve istihbarat faaliyetleri yapanlar vardır. Türkiye üzerinde CIA, BND, MOSSAD’ın ve diğer yabancı istihbarat servislerinin aktif eylemleri var. Bunlar her şeyi ve her kesimi kullanmaktadır. Bunları açığa çıkartılıp yok edilmelidir. Devletin derinliklerine sızmış paralel var demek AKP’nin ülkeyi yönetemediğinin açık kanıtıdır. Devlet içinde devlet, millet içinde millet, bayrak üstünde bayrak kabul edilemez. AKP devletin derinliklerini kontrolsüz guruplara teslim ettiğini itiraf etmektedir. O halde milletin kendisine teslim ettiği devleti kontrolsüz, çete ya da kendi tarifleriyle paralele teslim etmek suçuyla kendileri yargılanacaktır."