HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Süleyman Şah Türbesiyle ilgili yapılan operasyonu değerlendirdi. Tan, hükümetin yine her zamanki gibi bir algı operasyonu içinde olduğunu söyledi. "Sanki bir futuhat gerçekleştirdi, büyük bir savaş gerçekleştirdi ve geldi." diyen Tan, Türkiye'nin artık sınırlarının 150 metre ötesine bile hükmedemediğini vurguladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Altan Tan, "PYD ve IŞİD onayı olmadan oradaki boş tabutu bile getiremiyor." dedi. Tan, "Görüşü alınmadan hiçbir şey oynamayan Türkiye'nin geldiği tablo bu. Gerisi magazin, polemik ve maalesef Türkiye'nin utancıdır. Ne yapılmalı; yanı başındaki İran'dan ders alsın." diye konuştu.

Meclis'te görüşülen iç güvenlik paketiyle ilgili de konuşan Tan, daha paket çıkmadan tipi hoşuna gitmeyenlerin içeri alınmaya başladığını ifade etti. Türkiye'de demokrasi gelişsin, özgürlükler artsın derken; Türkiye'nin polis devleti olma yolunda ilerlediğini anlatan Tan, "Arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. Putin ile yatıp kalkanın sonu bu. Umarım Türkiye o noktaya gitmez." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meksika tipi başkanlık sistemini göstermesini de eleştiren Tan, "Bula bula Meksika modelini mi buldu?" diye sordu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın çözüm sürecine ilişkin HDP'yi suçlayıcı açıklamalarının hatırlatılması üzerine Tan, "Allah ıslah etsin. Hangi çözüm süreci, hangi çözümden bahsediyoruz. Bunların tek çözümleri PKK silahları bıraksın, gelsin Türkiye'ye otursun. Peki nereye bıraksın, Erbil pazarında mı satsın? Devletin bir projesi var mı? Demokrasi, hak özgürlükler ayrı; PKK'nın silah bırakıp toplumsal hayata katılması ayrı şey." dedi.
Konuya ilişkin Yalçın Akdoğan gibi top örneği veren Tan, "Top ayağına geliyor, 6 pasta gol atacak; topu başkasına atıyor. Top sende, başkasına atma, önce topa iyi vur." ifadelerini kullandı.

4 pilotun şehit olduğu Malatya'nın Akçadağ ilçesinde dün iki savaş uçağının düşmesiyle ilgili bir soruya ise Altan Tan, "Kamuoyu iki şeyi merak ediyor. Bir; gerçekten öngörülemeyen bir kaza mıdır? İki, düşürülme midir, teknolojik mi başka şeyle mi yapılmıştır.? Kaza mı düşürülme mi; kamuoyu bunu öğrenmek istiyor." diye konuştu.

Tan, sözlerini "Hükümetin şuan yaptığı demokrasiyi almış kucağına, bıçağı dayamış demokrasinin gırtlağına." şeklinde bitirdi.