Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı dönemi ve her ikisinin dışında da Türk siyasetindeki etkin rolünün herkes tarafından bilindiğini söyledi. Arınç, “Ben ülkemize milletimize çok hayırlı hizmetleri yaptığını biliyorum ona her zaman saygı duyduk.” dedi.

Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı, Kocatepe Camii'ne getirildi. Demirel’in cenaze törenine birçok ünlü isim katıldı. Cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süleyman Demirel’in ender şahsiyetlerden biri olduğunu ifade ederek, “Bizler de çok genç yaşlardan itibaren onur varlığını her zaman hissettik. Siyasette çok önemli pozisyonları, rolleri olmuştu. Çoğu zaman muhalif kanattaydık, rahmetli Demirel'e karşı muhalefet eden partilerde görev yaptık.” diye konuştu.

Süleyman Demirel’in başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı dönemi ve her ikisinin dışında da Türk siyasetindeki etkin rolünün herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Arınç, “Ben ülkemize milletimize çok hayırlı hizmetleri yaptığını biliyorum, ona her zaman saygı duyduk, geçtiğimiz bir iki yıl öncesinde eşleri rahmetli olduğunda İslamköy’deki cenaze törenine de hükümetimizle katılmıştık. Kendisi bundan çok memnun olmuştu, defalarca teşekkür etmişti.” dedi.

Zaman zaman, bayramlarda, önemli günlerde Süleyman Demirel’i telefonla aradığını anlatan Arınç, şunları kaydetti: “Çok mutlu olurdu. Rahatsızlığı döneminde Güven Hastanesi'nde takipçisi olduk. Son yüzyılın Türk siyasi hayatında en önemli siyasi figürlerinden birisiydi. Siyasete yakın ilgi duyduğum için 1961’lerden sonra kendisini hep takip ettik. 1965’te tek başına iktidara geldikten sonra rahmetli Erbakan hocamız ile koalisyon ortağı olduğu zamanlarda daha yakından tanıma fırsatı buldum. Necmettin Erbakan hocamız ile Teknik Üniversite'den başlayan arkadaşlıkları son zamana kadar birbirlerine muhalif olsalar da belli bir saygı ve nezaket içinde devam etmişti. Çok iyi görüştüklerini biliyorum, birbirlerine her zaman selam gönderdiklerini, birbirleri ile ilgilendiklerini yakinen müşahede ettim. Eşleri daha önce ölmüştü, kardeşi hayatta, ona da sağlık ve afiyet dilerim. Yakınları ile taziyeleştik, ona Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Yaptığı hizmetlerin karşılığında milletini seven Anadolu'nun güzel bir insanı olarak arkasında güzel izler bırakan bir insan olarak onu uğurluyoruz mübarek Cuma gününde, Ramazanın birinci günlerinde böyle bir vefatın olması kendisi için de umulur ki büyük bir hayırdır.”