Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti'nin seçim mitinglerinde kullanılan "Haçlı ittifakı' ifadesini eleştirerek, "Çok yanlış. Ne demek Haçlı ittifakı, bilmem ne... Bunlar olmaz. Bu siyasi partiler bizim düşmanımız değildir, rakibimiz. Düşmanlık yaparak oy toplamak mümkün değil.

CNN Türk'te Hakan Çelik’in sorularını cevaplayan Arınç, "Balkon konuşmasında kızgın olduğunuz söyleniyor." sorusu üzerine şunları söyledi:

"O kadar da değil. Pokerface dedikleri bir şey mi vardır. Yüz hatları ile bir şey belli etmeme... Benim aslında bir eksikliğimdir bu. Ben içimdekini dışarıya yansıtıyorum. İçimdekini dışıma yansıtmamak suretiyle böyle bir soğuk, donuk veya farklı bir görüntü veremiyorum. Bu her zaman böyledir. Bazıları hiçbir şey olmamış gibi davranabilirler. Aslında balkona çıkarken de birileri ikaz etti; 'abi yüzünüz biraz gülsün' falan dedi. Yani çabalamama rağmen eğer böyle bir görüntü vermişsem bu benim içimin dışıma yansımasıdır, aksetmesidir. Üzgün olduğumu ifade ettim. Böyle bir sonucun alınacağını ben şahsen beklemiyordum. Beklediğim şey; biz tekrar iktidar olacağız; ama milletvekili sayımız HDP'nin girmesi ile düşecek. Yani 290 civarında bir milletvekili ile hükümet olma imkanı yakalayabileceğimizi düşünüyordum. Konuşurken de 'biz tekrar hükümet olacağız' diyordum. Bütün manivela, sistem HDP’ye barajı aştırmak üzerine kurulmuştu. Çünkü CHP ve MHP uzamaz, kısalmaz partiler. Bunların üzerine herhangi bir senaryo kurulamaz. CHP 10 puan daha artar mı? 35 dediler ama inanın ben onlar için 25'i gösterdim, 28 olursa çok büyük başarıdır dedim. Ben bir siyasetçi olarak ne Kılıçdaroğlu’nun, ne CHP’nin yüzde 25’i aşacağını görmedim. MHP için en fazla 17 koydum. Bu partiler iktidara hazırlıklı partiler değil. HDP’yi aştırmak suretiyle…"

"NE DEMEK HAÇLI İTTİFAKI"
"Haçlı ittifakı ifadeleri kullanıldı." sorusu üzerine de Arınç, "Çok yanlış. Ne demek Haçlı ittifakı, bilmem ne... Bunlar olmaz. Bu siyasi partiler bizim düşmanımız değildir, rakibimiz. Düşmanlık yaparak oy toplamak mümkün değil. Milletin maşer-i vicdanı diye bir şey var. Ne derseniz yapın, ne konuşursanız konuşun. Karşımızdaki partinin eksikliğini, stratejisini biliriz onun üzerinden gideriz. Ama bir düşman psikolojisiyle belli bir kampa itmenin, onları aşağılamanın hem o seçmen tabakasında karşılığı olmaz, hem de dışarıdaki insanlarda da farklı karşılığı olur. Bazı söylemler ters tepti. CHP, MHP, HDP açısından ters tepenler var. Bizim de bazı söylemlerimizin halkta karşılık bulmadığını söyleyebilirim."

"FUAT AVNİ'Yİ BİLMİYORUM"
"Fuat Avni'nin kim olduğunu biliyor musunuz?" sorusu üzerine de Arınç, şunları söyledi: "Bilmiyorum. Bilsem söylerdim. Çünkü bu türlerin çok kötü şeyler yaptığını; iyi şeylerle hiç meşgul olmadıklarını düşünüyorum. Ülkeye de zarar, savundukları kitleye de zarar, hedef aldıkları kitleye de zarar görüyorum. Paralel devlet yapılanmasının bir elemanı gibi çalışıyor. Tek kişi de olabilir, başkaları da olabilir. Bunlar bir gruptur, istihbarat akışı var diyenler var. Ne ise bulunamadı. Bildik diye ilan atan gazeteler oldu; kimse başını çevirip bakmadı. İnternet dünyası sınırsız ve sorumsuz bir dünya. Dünya bu hale geldi."