Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri milletvekili adayları, en büyük destek sözünü asgari ücretli çalışanlar ve emeklilerden aldıklarını söyledi. CHP adayları, sık sık asgari ücretle çalışanların ve emeklilerin, CHP’nin asgari ücreti bin 500 lira yapma sözü ve emekliye iki maaş ikramiye vereceği vaadi konusuyla ilgili sorularıyla karşılaştıklarını anlattı. CHP adayları, vatandaşların kendilerine bu vaatleri makul bulduklarını ifade ettiklerini aktardı.

CHP milletvekili adayları Çetin Arık ve Tülin Temel, CHP Melikgazi İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği etkinlikte bir alışveriş merkezini gezdi. Esnaf, çalışanlar ve vatandaşlardan destek isteyen CHP’liler, vatandaşların sorularını da cevapladı. Sık sık asgari ücret ve emekliye iki maaş ikramiye vaadiyle ilgili sorularla karşılaşan CHP’liler, Türkiye’nin zengin bir ülke olduğunu belirterek, önemli olanın bu zenginliğin nasıl kullanılacağı olduğuna dikkat çekti.

Asgari ücretlinin bir aylık emeğinin karşılığının Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki altın varaklı bir kadeh etmediğini hatırlatan CHP milletvekili adayı Çetin Arık, "Halkımız 8 Haziran’da bir tercih yapacak. Bu tercih ya halktan yana olacak ya da saltanattan. Gittiğimiz her yerde halkımızın tercihinin saltanat olmadığını görüyoruz. Halkın her kesimine dokunan projelerle halkımızın umudu olduk. 8 Haziran’da CHP iktidar olacak. Biz de halk için halkın iktidarını kuracağız." dedi.
Ziyaret sırasında sık sık hastaları ile karşılaşan CHP’li Arık, doğumunu gerçekleştirdiği bebek ve çocuklarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Alışveriş merkezindeki ziyaretin ardından seçim çalışmalarını değerlendiren CHP milletvekili adayı Tülin, bu seçimin diğer seçimlerden çok farklı olduğunu ifade ederek, "Halkımızın ilgisi çok iyi. Kararsızların sayısının çok olduğunu görüyoruz. Bize düşen bu kararsızların oyunu alabilmek. Bunun için çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

2011 yılında da milletvekili adayı olarak alanlarda olduğunu hatırlatan Çetin Arık ise geçmişte AK Parti’ye oy vermiş kesimlerin, bu kez AK Parti’ye oy vermeyeceklerini söylediklerini belirtti. Arık, "Görünüyor ki bu kez AKP’ye yok. 8 Haziran’da AKP sandığa gömülecek. Halkımızın tercihinin bizden yana olduğunu gözlemliyoruz. Halkımız saltanat ve halktan yana bir tercih kullanacak. Partimizin projeleri çok güzel. Toplumun her kesimine dokunan projelerimiz var. Halkımız bize, ‘Bizi bunlardan kurtarın’ diyor. Onların destekleriyle ve oylarıyla halkımız AKP zulmünden kurtulacaktır." şeklinde konuştu.