Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Asgari ücret üzerinden vergiyi kaldıracağız yani sıfırlayacağız ve asgari ücreti bin 500 lira yapacağız. Asgari ücretli alacak bin 500 lirayı çocuk çocuğunu rızkını sağlayacak dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda 'Yaşanacak Bir Türkiye' sloganıyla düzenlediği mitingde konuştu.

Asgari ücretin 949 lira olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "949 lira yeter mi arkadaşlar? Biz ne diyoruz? Asgari ücret üzerinden vergi almayacağız, zaten asgari ücret. Onu niye vergiliyorsun sen? Vergileyeceksen git yandaşlarını vergile. Asgari ücretliden ne istiyorsun sen. Biz ne diyoruz? Asgari ücret üzerinden vergiyi kaldıracağız yani sıfırlayacağız ve asgari ücreti bin 500 lira yapacağız. Asgari ücretli alacak bin 500 lirayı çocuk çocuğunu rızkını sağlayacak." diye konuştu.

"NİYE ÖN SEÇİM YAPMIYORSUN"

CHP'nin demokrasiyi getiren parti olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Ben Ankara'da masanın başında oturup milletvekilinin ismini yazmadım. Siz seçtiniz. Türkiye'de 56 ilde milletin vekillerini milletin kendisi seçti. CHP dışında hiçbir parti bunu yapmadı. Hiçbir parti cesaret edemiyor. Çünkü hiçbir parti milletine güvenmiyor. Biz güveniyoruz. Yeri gelince millet, millet, millet...Eee bu kadar millet diyorsan millete niye güvenmiyorsun? Niye ön seçim yapmıyorsun? Niye millet sandığa gidip kendi milletvekilini seçmiyor. Birde ağızlarından demokrasiyi düşürmüyorlar. Hadi canım sizde. Biz diyoruz; demokrasi mi? Adres CHP. İnsan hakları mı? Adres CHP. Millete saygı mı? Adres CHP. Yoksulluk la mücadele mi? Adres CHP. Taşeronluğa son mu? Adres CHP. Çitçi için mazot 1.5 lira mı? Adres CHP. Türkiye'nin temel taşı, adres CHP."

"NİYE KAPATALIM?"

Yaşanacak bir Türkiye istediklerini açıklayan Kılıçdaroğlu, "Gerginlik istemiyoruz, kavga istemiyoruz, yaşam tarzına müdahale istemiyoruz, inanç üzerinden siyaset istemiyoruz. Şimdi gidip propaganda yapıyorlar, 'efendim CHP gelirse imam hatip okullarını kapatacakmış'. Hayır. Niye kapatalım? Yahu imam hatip okullarını kuran zaten CHP. Diyanet İşleri'ni kuran zaten CHP. Yalana dolana itibar etmeyin. Bir şeye inanın, bir şeye güvenin. Kim diyorsa ki 'inancımdan ötürü ötekileştiriliyorum' gelsin beni bulsun. Ben onun önüne düşeceğim. Dnun inancını özgürce yaşaması için elimden gelen her şeyi göstereceğim. Hiç kimse etnik kimliğinden ötürü dışlanmasın. Vatandaş bizim vatandaşımızdır. Hiç kimsenin anne ve babasını seçme hakkı yoktur ama hepimiz anne ve babamızla gurur duyarız, anne ve babamıza saygı gösteririz. Değerlerimize saygı gösteririz. Ben bu toplumun değerlerine saygılı bir insanım. Bu toplumun değerleri hepimizin değerleridir. Bu toplumu yüceltmek, çağdaş dünyanın bir parçası haline getirmek bizim görevimizdir." şeklinde konuştu.

"EMEKLİ ALDIĞI İKİ İKRAMİYEYİ İSVİÇRE BANKALARINA MI YATIRACAK?"

Kaynak nerede, kaynak nerede dendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ama şunu söylemiyorlar, '17 milyon yoksul var, Kılıçdaroğlu bunu doğru söylemiyor' demiyorlar. '76 milyon 200 bin işsizimiz var, Kılıçdaroğlu bunu doğru söylemiyor' demiyorlar. 'Aylık geliri 1 milyon liranın altında 8 milyon emeklimiz var, Kılıçdaroğlu bunu doğru söylemiyor' demiyorlar. Ya ne diyorlar? 'Söyledikleri doğru ama parayı nereden bulacaksın?' diyorlar. Bende diyorum ki parayı bulacağım bu ülkeyi cennet vatan haline getireceğim. Niğde'nin Cumhuriyet Meydanı'ndan sesleniyorum. Kardeşim sen elmasta, incide, yakutta vergiyi sıfırladın bende mazotta sıfıryacağım. Ne var bunda? Ne var bunda? Onlardan vergi alacağım çiftçiye verilen mazottan vergiyi almayacağım. Niçin? Çiftçi traktörüne mazot aldığı zaman İstanbul'a mı gidecek? Emekli aldığı iki ikramiyeyi İsviçre bankalarına mı yatıracak? Yok. Ne yapacak? Gidip esnaftan alış veriş yapacak. Kim kazanacak? Hem emekli hem esnaf kazanacak....Herkes kazanacak. Ben sizden birisiyim unutmayın sizden birisiyim." dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca birilerinin kaynak yok demesinin kendi ceplerini doldurmaktan kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından CHP'nin Niğde milletvekili adayları vatandaşlara tanıtıldı. Kılıçdaroğlu onlarla birlikte alanda bulunanları selamladıktan sonra miting meydanından ayrıldı.