Uğradığı silahlı saldırı sonucu ayaklarından yaralanan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, önceliğinin kadına yönelik şiddetin durdurulması olduğunu belirterek, "Meclis'te bir kadın vekil olarak önceliğim bir Kadın Bakanlığı kurulması olacaktır." dedi.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. Çukurova ilçesi Karslı mahallesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ayaklarından yaralanan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, kayıt işlemlerini tamamladı.

Vurulmasıyla ilgili konunun yargıda olduğunu ve birşey demeyeceğini belirten Elif Doğan Türkmen, Türkiye'nin ve Adana'nın milletvekili olduğu için burada olduğunu ifade etti. Adana ve Türkiye'ye çağdaş, aydın Cumhuriyet kadını olarak hizmet etmek adına geldiğini belirten Türkmen, şunları kaydetti: "4 yıl boyunca sizlerin desteğiyle çok iyi hizmet yapacağıma inanıyorum. Dün yine Türkiye'de 4 tane kadına şiddet uygulandı. Artık resmi erkek egemen ideolojisi haline gelen bu kadına şiddetin durması lazım. Bunun için de Meclis'te bir kadın vekil olarak herşeyden önce önceliğim bir Kadın Bakanlığı kurulması olacaktır. Bundan sonra da tüm Türkiye'de yeniden çağdaş, demokrat, aydın bir Türkiye değerlerine sahip olmak adına 4 yıl boyunca çalışacağımı söylemek istiyorum."