Cezaevinde bulunan Ankara bağımsız milletvekili adayları Nazmi Ardıç ile Yurt Atayün’ün aileleri oylarını kullandı. Oy pusulasında bağımsız milletvekili adaylarının isimlerinin küçük harflerle yazılması tepki çekti.

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ankara 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Ardıç'ın eşi Nuray Ardıç, Etimesgut Hasan Ali Yücel Ortaokulu’nda, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ankara 2. Bölgeden Bağımsız milletvekili adayı Yurt Atayün’ün eşi Kıymet Atayün ile kızı Elif Atayün de Yenimahalle Yeşilevler Ortaokulu’nda oylarını kullandı.

Nazmi Ardıç'ın eşi Nuray Ardıç oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, ilk defa gönül rahatlığıyla oy verdiğini belirterek, sandıktan hakkın ve halkın iradesinin çıkmasını temenni etti. Seçimlerin ülke için çok önem arz ettiğini belirten Ardıç, “Haklın iradesi Türkiye’nin aydınlık geleceği için olur” dedi. Nuray Ardıç, eşi ile son görüşmesindeki "Benim halkım sağduyuludur. Her zaman kritik zamanlarda doğru kararlar vermeyi bilmiştir. Yine halkıma yine güveniyorum İnşallah hayırlara verile olacak.” mesajını da aktardı.

Nuray Ardıç ayrıca bağımsız aday isimlerinin küçük yazılmasının oy pusulasında büyük bir sorun olduğunu ifade ederek, “Bağımsız adayların bir sembolü yok. Sembolleri olmadığından dolayı çok küçük yazılmış. Çok küçük yazıldığı için özellikle dedelerimizi ninelerimizi, büyükannelerimiz bunu göremeyeceklerdir. Mutlaka yanlarına gözlük alıp gitmelerini söylüyorum. Adaletsiz olduğunu düşünüyorum bu uygulamanın da. Daha büyük yazılmalıydı. Çok küçük yazılmaları olumsuz etki yapabilir. Gönlüm rahat değil.” endişesini aktardı.

ATAYÜN AİLESİ DE BAĞIMSIZ ADAY İSİMLERİNİN KÜÇÜKLÜĞÜNDEN ŞİKAYET ETTİ

Ankara 2. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı Yurt Atayün’ün eşi Kıymet Atayün ile kızı Elif Atayün de yaptıkları açıklamada, oy pusulasında bağımsız aday isimlerinin küçük yazılmasını eleştirdi.

Atayün’ün eşi Kıymet Atayün, “Allah mahcup etmesin, vatanımıza milletimize hayırlı olur ümidiyle dua ediyoruz.” diyerek cezaevindeki milletvekili adayı eşinin, sürecin başından beri yanlarında duran, gece gündüz çalışan, vefalı güzel insanlara selamı olduğunu ifade etti. Kıymet Atayün, “İnşallah güzel şeyler olacağına inanıyorum. Çünkü 4 milletvekili bağımsız adayımız 23 yıl emniyette çok güzel başarılarla dolu günleri, zamanları geçti ülkelerine. İnşallah meclis çatısı altında da milletvekili seçilirlerse eğer, çok güzel hizmetler vereceklerine inanıyoruz. Allah hayırlı etsin, mahcup emesin.” dedi.

'ÜLKE İNŞALLAH KENDİ VATAN EVLATLARINA SAHİP ÇIKACAK'

Kızı Elif Atayün ise çok zorlu bir o kadar da güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini söyleyerek, “Ankara’yı kapı kapı gezdik, elimizden geldiğince Yurt Atayün’ü anlattık. İnşallah Ankara'nın vefalı insanları bugün sandıktan oyunu kullanarak yurduna sahip çıkacak. Buna inanıyoruz. Türk milletine ve Ankara halkına çok teşekkür ediyoruz, madde manevi yanımızda oldukları için.” diye konuştu.

Oy pusulasında Yurt Atayün ve bağımsızlarını isimlerinin çok küçük yazılmasına tepki gösteren Elif Atayün, bunun da yaşlılar için çok zor olduğunu söyleyerek, "Göremedi, okuyamadı nereye oy vuracaklarını bilemediler. Bilerek zulüm devam ediyor, diyelim. Ama ülke, inşallah kendi vatan evlatlarına sahip çıkacak. Çok güzel bir dönem olacak. Karanlığa boğulmuş durumda şu an Türkiye. Aydınlığa çıkışın doğum sancılarını yaşıyoruz. Daha önceki oy pusulaları bu kadar küçük değildi, şimdi okunamayacak kadar küçük. Zulme rağmen dimdik durmaya vatan evlatlarına sahip çıkmaya devam ediyoruz. Türkiye için geleceğimiz adına iyi şeyler olacağına inanıyorum.” temennisini dile getirdi.