MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da dökülüş başladığını, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nda ise dağılmanın baş gösterdiğini belirterek, "AKP adım adım çözüldü, kademe kademe eridi. Korkuları bu yüzdendir. Paniğin sebebi budur. Telaş ve kaygıları bundan dolayıdır. Erdoğan’ın memuru Davutoğlu bir yandan meydanlardadır. Başbakan’ın sahibi Erdoğan da komşu meydanlarda nutuk atmaktadır. Ama garabete bakın ki, davul Başbakanın boynundadır. Tokmak Cumhurbaşkanının elinden düşmemektedir. Siyasi ahlak mı, bunlarda hiç aramayın. Siyasal namus mu ikisinde de asla göremezsiniz." dedi.

'ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU BUKALEMUN SİYASETİNİN İKİ ERBABI'

Erdoğan ve Davutoğlu'nun bukalemun siyasetin iki erbabı olduğunu öne süren Bahçeli, gittikleri yerin rengini hemen aldıklarını söyledi. Bahçeli, "Erivan’da Ermeni, Brüksel’de Avrupalıdırlar. Washington’da Amerikalı, Vatikan’da diyalogcudurlar. Yöreye göre alevi, şartlara göre sünnidirler. Olduysa Laz, olmadıysa Romanlıkta karar kılarlar. Tutturamadılarsa Kürt, tutturdularsa Türkmen olurlar. Tam bir Çarkıfelek çevirisi gibidirler. Ne çıkarsa, hangi kimlik olursa bahtlarına. Şekilden şekile, renkten renge girmekten utanmazlar. Bunlarda duruş yoktur, kimlik yoktur, kişilik yoktur. Ama Türk olmayı yük görürler. Türküm demekten kaçarlar. Hele Mustafa Kemal’den ödleri patlar. Çünkü milliyetleri meçhul, sicilleri kapkaradır. Ne oldukları belirsiz, kim ve neye hizmet ettikleri ise belirgindir." diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANI OLMAK DIŞINDA HER GÖREVE TALİP'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi gibi bugün İzmir'de olduğunu hatırlatan Bahçeli, "Gündoğdu Meydanı’nda yine miting yapmak için olmadık ayak oyunlarına tevessül etmiş. Şimdi Türk milleti konuşacak, Erdoğan kuzu kuzu dinleyecektir. Şimdi Türklük konuşacak, ister sevsin, isterse de sevmesin Erdoğan ve Davutoğlu bu meydana kulak kabartacaktır. Bu Erdoğan neyin peşindedir? Kenarda durmam demek ne demektir? Erdoğan konu Türk milleti olunca kenardadır. Erdoğan konu Cumhuriyet olunca tribündedir. Erdoğan konu milli ve manevi değerler olunca kayıplardadır. Ne var ki, PKK takviyeli, Öcalan vizeli, federasyon ve bölünme hedefli başkanlık sistemi gündeme gelince kenarda durmam, duramam demektedir. Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’da görev ve sorumlulukları ana hatlarıyla çizilmiştir. Tarafsız olması, herkese eşit mesafede bulunması kurala bağlanmıştır. Bu halde, Erdoğan her gün siyasi demeçler, siyasi konuşmalar yaparak AKP’ye ne hakla, hangi yetkiyle destek istemektedir? Muhalefete laf yetiştiren, muhalefetle polemiğe giren bir Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet tarihinin hangi devrinde görülmüştür? Erdoğan Cumhurbaşkanı olmak dışında her göreve taliptir. Bu görevi kötüye kullanmak değil midir? Bu yetki gasbı, Anayasa suçu olmayacak mıdır?" diye sordu.

Türk milleti 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçtiğini, despot, tiran, fiili başkan tayin etmediğini vurgulayan Bahçeli, Erdoğan'ın yanlışta ve yanlış istikamette olduğunu vurguladı. Bahçeli, Erdoğan'ın meydan meydan gezerek milli iradeye ihanet ettiğini, vefasızlık ve sadakatsizlik gösterdiğini de dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sisteminin neden gerekli olduğuyla ilgili sözlerine meydanda hatırlatan Bahçeli, "Arabanın her yeri dökülüyormuş. 7 Haziran istasyonmuş ve Türkiye başkanlığa geçmeliymiş. Erdoğan bunları söylüyor. Erdoğan bunlarla oyalanıyor, kendi ikbal ve çıkarı için makamının saygınlığını darbeliyor. İzmirli kardeşlerim, söyleyiniz bana; 92 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin modası geçti mi? Rejim ve sistem değişikliği gerekiyor mu? Başkanlık sistemi gelsin mi? AKP-PKK-HDP arasındaki yeni Anayasa sözleşmesine onay veriyor musunuz? Elbette hayır, elbette ve her zaman asla. Erdoğan, hevesin boşunadır, mücadelen beyhudedir. İzmirlinin sana ve niyetlerine geçit vermesi asla mümkün değildir." şeklinde konuştu.

'ERDOĞAN PAŞA PAŞA MAHKEMEYE ÇIKACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paşa mahkemeye çıkacağının da altını çizen Bahçeli, devri iktidarının tüm soru işaretlerinden dolayı hesap vereceğini belirtti. Bahçeli, meydanı dolduranlara, "Yok çıkmam diyorsa, bana kumpas kuruldu diye inat ediyorsa, montaj, dublaj, paralel ezberini sürdürecekse; az kaldı, 30 gün sonra Yüce Divan yolu kendisi için açılacaktır. İzmir bu yolda bizimle yürümeye var mısınız? Adaleti tekrar ayağa kaldırmak, ahlak ve vicdanı tekrar egemen kılmak için bizimle yürümeye söz veriyor musunuz?" diye sordu. Meydanı dolduranlarda hep bir ağızdan, 'evet' diye bağırdı.

'ASGARİ ÜCRET BİN 400 TL OLACAK'

İzmir'de partisinin seçim beyannamesiyle ilgili de konuşan Bahçeli, yoksullukla savaşıp, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceklerini söyledi. Türkiye'nin 2023’de bölgesel güç ve küresel aktör, 2053’te de küresel güç mertebesine çıkaracağını vurguladı. Bahçeli, Mart ayında 1400 ve Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2800 lira Emekli Destek Ödeneği almak için emeklilerden kendileriyle yürümelerini istedi. Asgari ücretlilerin neler çektiğini çok iyi bildiğini de ifade eden Bahçeli, asgari ücreti net 1400 liraya çıkarmak, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vermek, evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapacaklarını belirtti. Bahçeli, "Büyükşehirlerde evi olmayan asgari ücretle geçinen kardeşimizin 1750 lira alabilmesi için Bizimle Yürü Türkiye. İmamsız ve müezzinsiz cami kalmaması için Bizimle Yürü İzmir. Ve mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV’yi tamamen kaldırmak için Bizimle Yürü İzmir. Belinizi büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indirmek için Bizimle Yürü İzmir." diyerek konuşmasını bitirdi.

Miting sonunda Bahçeli, partililere çiçek attı.