MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon görüşmeleri ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Azınlık hükümetine MHP’nin destek verip vermeyeceği sorularına Bahçeli, “Azınlık hükümetine neden destek verelim? Azınlık hükümetine destek vermek demek, sadece Adalet ve Kalkınma Partisi’ni arzuluyoruz demektir. Onu arzulayacağımıza millet iradesini arzularız.” cevabını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partililerle bayramlaştı. Bayramlaşma sonrasında Bahçeli basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, “MHP’nin yaptırdığı iddia edilen bir ankete göre olası bir seçimde MHP oylarının yüzde 19 olduğu belirtiliyor. Bu yüzden erken seçime sıcak baktığınız söyleniyor. Neler söylersiniz?” sorusuna Bahçeli, “Bizim böyle bir anketimiz yoktur. Basında yine muhtelif çevrelerin her siyasi kurumu yönlendirmek amacıyla ortaya koymuş oldukları disiplinsiz görüşlerdir.” cevabını verdi. Muhtemel bir seçimde MHP’nin oy oranının artıp artmayacağının sorulması üzerine Bahçeli, “Onu milletimiz bilecektir. 7 Haziran seçimlerini denemiştir, 80 milletvekili ile TBMM’de temsil yetkisi verilmiştir. Ama herkes MHP’den bahsetmiştir. MHP’siz bu iş olmaz demiştir. Zannediyorum erken bir seçimde bunlara değil milletimiz diyecek ki MHP’ye ihtiyaç var ve MHP’yi iktidara getirmek istiyoruz diyecektir.” diye konuştu.

Başka bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanı Dolmabahçe mutabakatı ile ilgili eleştirilerde bulundu, nasıl yorumluyorsunuz?” sorusuna Bahçeli, şu cevabı verdi: “Cumhurbaşkanının Dolmabahçe Sarayı'nda yapılan görüşmeleri inkarları, sağlıklı bir yaklaşım değildir. Sarayın en küçük konularına kadar eğilen, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni çok yakından takip eden, her gün konuşan bir Cumhurbaşkanının, Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmelerden haberinin olmaması kanaatimizce mümkün değildir. Eğer bu konu söylediği gibi ise o zaman hükümetin ilgili kanadı, orada temsil edilmiş olan şahsiyetler, mutlaka bir açıklama yapmalı ve Başbakan Yardımcısı, parti yöneticisi, geçmişte İçişleri Bakanlığı yapmış olan şahsiyetlerden oluşan böyle bir heyeti ya inkar ediyor demektir, yahut da onları aldatıyor, yeni bir senaryonun başlangıcını çiziyor demektir.”

Başka bir gazetecinin “Ana muhalefet isteğinizi ilk günden ifade ediyorsunuz. 'Ülke hükümetsiz kalmaması için kapımız açık' dediniz. Bu mevcut iktidar partisinin son çare olarak azınlık hükümetine destek yorumu yapıldı. Azınlık hükümetine son çare olarak MHP destek verir mi?” sorusuna Bahçeli, “Azınlık hükümetine neden destek verelim? Azınlık hükümetine destek vermek demek, sadece Adalet ve Kalkınma Partisi’ni arzuluyoruz demektir. Onu arzulayacağımıza millet iradesini arzularız.” cevabını verdi.