Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakim ve savcıların meslekten ihraç edilmesine sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Hırsız kovalamakta, masum kaçmaktadır. Tam bir hukuk cinayeti yaşanmaktadır. Keşmekeşlik had safhadadır. Adalet boğazlanmaktadır. Vicdan katledilmekte, insaf yıkıma uğramaktadır." dedi.

MHP lideri Bahçeli, İç Anadolu programı kapsamında partisinin Çorum’da düzenlediği mitinge katıldı. Karayolu ile Ankara’dan Çorum’a gelen Bahçeli, Şeker Fabrikası önünde Çorum milletvekili adayları, il teşkilatı yöneticileri ve bir grup partili tarafından karşılandı. Konvoy ile mitingin yapılacağı Abide Meydanı’na geçen Bahçeli, burada toplanan kalabalığa seslendi.

Konuşmasına Çorum’un yetiştirdiği manevi isimlerden Akşemseddin Hazretleri ve kentin sorunlarına değinerek başlayan MHP lideri, Çorum’da işsizlik, yoksulluk ve ağır hayat şartlarının hüküm sürdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki gün önce Rize ve Trabzon’da iki korsan miting düzenlediğini hatırlatan Bahçeli, "Trabzon’da işsiz kardeşlerimi kastederek, ‘İş yok değil var, ama beğendiremiyorsunuz. Hanımefendiler, beyefendiler kolay kolay iş beğenmiyorlar’ demiştir. Yani iş varmış, fakat çalışan ve beğenen yokmuş. Çorumlu kardeşim, iş verildi de siz mi çalışmadınız? Erdoğan, 3. havalimanı müteahhitlerinden birisinin ağır vasıta şoförü bulamadığını, Vietnam’dan 2 bin 200 lira aylıkla şoför getirdiğini söylemektedir. Bu sözler sayıları 6 milyonu aşan işsiz kardeşlerimizle alay etmektir. Erdoğan, işsizlerin şikâyet ve sızlanmasını ciddiye almadığı gibi, onları tembellikle itham etmektedir. Bu ne kızarmaz yüzdür? Bu ne cüretkar tavırdır?" ifadelerini kullandı.

'KİNDARLARIN KUTBU, HARAMİLERİN KORUYUCUSU'

Vatandaşların bankaya olan borçlarını ödeyemediklerini ve tüketici kredileri ile kredi kartı borçlarının 358 milyar liraya çıktığını söyleyen MHP lideri, bunun yanında Türkiye’nin 400 milyar dolar gibi çok ağır bir dış borç yükü altına sokulduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaşanan ekonomik sorunlara aldırmadan dev bir saray yaptırdığını ifade eden Bahçeli, şunları söyledi: "Hukuktan, aydınlıktan ve helalden kaçırdığı bu sarayın ismi kaçak ve karanlık saray oldu çıktı. Erdoğan, sarayına eski parayla 1 katrilyon 370 milyar lira harcadı. 'İtibardan tasarruf olmaz, milletin evidir' dedi. Nasıl bir millet evidir ki, hep Erdoğan ve yandaşları oturmaktadır. Çoğunuzun evi yoktur, olanın masrafı çoktur. Kiralar boynunuzu bükmektedir. Gelin görün ki Erdoğan sarayda yaşamaktadır. Bir zamanlar 'kimsesizlerin kimsesiyim' diyen adam, şimdi kindarların kutbu, haram yiyenlerin koruyucusudur. Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı yetmemektedir. Israrla başkanlık istemektedir. Sanki Türkiye’nin her meselesi bitmiş ve halledilmiştir de geriye bir tek başkanlık sistemi kalmıştır. Başkanlık diktatörlük kapısıdır. Başkanlık istikrarsızlık kaynağıdır. Başkanlık bölünmenin ve parçalanmanın karar merciidir. Erdoğan ömür boyunca kendisini ve ailesine güvence altına almak için başkanlık arayışındadır."

'ADALET BOĞAZLANIYOR'

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk sürecinden yakayı kurtarmak isteyenlerin Türkiye’ye komplo kurduğunu belirten Devlet Bahçeli, "Hakim ve savcılar hırsızlar tarafından mesleklerinden ihraç edilmektedir. Polisler rüşvetçiler tarafından cezaevine atılmaktadır. Hırsız kovalamakta, masum kaçmaktadır. Tam bir hukuk cinayeti yaşanmaktadır. Keşmekeşlik had safhadadır. Adalet boğazlanmaktadır. Vicdan katledilmekte, insaf yıkıma uğramaktadır. Erdoğan Türkiye’nin imaj ve saygınlığını, tarihi ve kültürel mirasını zaafa uğratmış, zayıflatmış, budamıştır. Kaybeden Türkiye, kazanan Erdoğan ve çetesidir. Kaybeden Türk milleti, kazanan haramzadeler ve hainlerdir. Kaybeden Çorum, kazanan hak ve hukuka darbe vuranlardır." ifadelerini kullandı.

'KORSAN VE PARALEL MİTİNG YAPIYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı korsan ve paralel miting yapmakla eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti: "Soruyorum sizlere; Anayasa’da tarafsız olması açık açık yazılmış Cumhurbaşkanı; sanal açılış törenleri ve devletin imkânlarıyla korsan ve paralel miting yapar mı? Yine Anayasa’ya göre devletin başı olan Cumhurbaşkanı, bir partinin fiili eş genel başkanı gibi hareket edebilir mi? Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanı, muhalefetle kavgaya tutuşup iktidar partisini kollayabilir mi? Davutoğlu’nun cevap vermesi gereken ne varsa, Erdoğan devreye girerek bizimle polemiğe heves etmektedir. Böyle bir cumhurbaşkanı asla olmamıştır. Böyle bir cumhurbaşkanı ne görülmüş, ne duyulmuştur. Biz başından beri Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz dedik. Bu görüşümüzden taviz vermedik. Çünkü biz Erdoğan’ı tanıyoruz, kırat ve kalitesini biliyoruz. Erdoğan’ın AKP’ye 400 milletvekili istemesi suçtur. Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak pahasına başkanlık için uğraşması suçtur. PKK-HDP-İmralı canisiyle birlikte yeni anayasa hazırlığı içinde olması suçtur. Tarafsızlıkla ilgili şeref ve namus üstüne ettiği yemini çiğnemesi suçtur. Korumakla yükümlü olduğu mevcut devlet nizamını dinamitlemeye çalışması suçtur. Yolsuzluk yapması, rüşvet çarkını işletmesi suçtur. Erdoğan, cumhurbaşkanı makamındaki 9 aylık mazisinde defalarca suç işlemiştir."

'ANAYASA SENİ KURTARAMAYACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı referans gösterdiği Anayasa’nın da kurtaramayacağını söyleyen Bahçeli, "Anayasa senin vatana ihanet ettiğini çok açık belgeleyecektir. Türk milletinin sana verdiği yetkiyi kötüye kullanmanın bedeli karşılıksız kalmayacaktır. Tarafsızlığını bozmanın, Türkiye düşmanlarıyla bir ve beraber olmanın faturası mutlaka önüne koyulacaktır. AKP’ye oy veren kardeşim, ülkemiz kötüye gidiyor. Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmamıştır. AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye’yi harabeye çevirmiştir. AKP’ye destek veren kardeşim; ülken için, milletin için, vatanın için, geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ümit yoktur, bunlarla huzur yoktur. CHP’ye oy veren vatandaşlarım, çağrım sizleredir; gelin bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, henüz tercihini yapmamış kardeşim; boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle, senin yanındadır." şeklinde konuştu.

EMEKLİLERE YILDA 2800 LİRA DESTEK

Konuşmasında emeklilere de seslenen Bahçeli, iktidarları döneminde mart ayında 1400, eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2800 lira 'Emekli Destek Ödeneği' vereceklerini açıkladı. Emeklilerin banka promosyonu alacaklarını, esnafın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılacağını söyledi.

İmamsız ve müezzinsiz cami kalmaması için çalışacaklarını anlatan Bahçeli, "Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız. Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için İlahiyat Fakültelerinde 'Tasavvuf İlimleri Bölümü' kuracağız. Yoksul kardeşim, 26 gün daha dayan, senin sorunlarını hepten bitireceğiz. Bugüne kadar kim hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır. Ve de bu yardımlar refah artışı kapsamında artırılıp yüzleri güldüreceğiz. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. Uğurlu olsun." dedi.

Konuşmasının ardından kalabalığa kırmızı beyaz karanfil atan Bahçeli, Amasya ve Tokat’taki miting programlarına katılmak üzere Çorum’dan ayrıldı.