MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin kurultayında yaptığı konuşmada "Bugün Türkiyeyi soyanlardan, hırsızlık ve yolsuzluk yapanlardan, ne pahasına olursa olursun hesap sorulacağını tarihe not düşüyoruz.” dedi. Bahçeli, "Bu salondan yükselen ses, vatan ve millet sevgisidir. Milli onur ve haysiyetin milli vicdanın gür sesidir. Sesimiz İmralı’da, Kandil’de yankılanacak, bölücü hainlerin kabusu olacaktır. Beştepe’den duyulacak, kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17-25 rumuzlu şahsın uykularını kaçıracaktır.” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi 11. Olağan Büyük Kurultayı Ankara Arena’da başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 11.00 gibi salona geldi. Salondakilerin uzun süre ayakta alkışladığı Bahçeli, salonu dolaşarak partilileri selamladıktan sonra yerine oturdu. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Divan seçiminin ardından Bahçeli açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Bahçeli, konuşmasında hırsızlık, yolsuzluk vurgusu yaptı.

'TÜRKİYEYİ SOYANLARDAN HESAP SORULACAĞINI TARİHE NOT DÜŞÜYORUZ'

Bahçeli, “Bugün Türkiye’nin milli ve manevi değerlerine sahip çıkma kararlılığımızı yedi düvele haykırıyoruz. Bugün milliyetçi hareketin Türk halkını ekonomik sıkıntıların cenderesinden kurtarmak için iktidara yürüdüğünü ilan ediyoruz. Bugün Türkiyeyi soyanlardan, hırsızlık ve yolsuzluk yapanlardan, ne pahasına olursa olursun hesap sorulacağını tarihe not düşüyoruz.” dedi.

'KAÇAK SARAYDA DİKTATÖRLÜK HESABI YAPAN ŞAHSIN UYKULARI KAÇACAK'

Devlet Bahçeli, “Bu salondan yükselen ses, vatan ve millet sevgisidir. Milli onur ve haysiyetin milli vicdanın gür sesidir. İnancım odur ki bizim çağrımız tüm Türkiye, tüm Türk ve İslam coğrafyalarına dalga dalga yayılacaktır. Sesimiz İmralı’da Kandil’de yankılanacak, bölücü hainlerin kabusu olacaktır. Beştepe’den duyulacak, kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17-25 rumuzlu şahsın uykularını kaçıracaktır.” diye ekledi.

'SESİMİZİ DUYAN HIRSIZLAR KORKUDAN SİNECEK DELİK ARAYACAK'

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Duruşumuz teslimiyetçilerin, saray süsü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve saray hükümetinin korkulu rüyası olacaktır. Bizi duyan rüşvetçiler, yolsuzluk yapanlar, hırsızlar ve Türkiyeyi dört koldan dolandıranlar. Korkudan sinecek delik arayacaktır. Türk milleti buradan çıkacak sesi beklemektedir. Bu ses yoksulların işsizlerin mazlumların ve kimsesizlerin ümit kapısı olacaktır. Bu ses can çekişen köylü ve çiftçilerin yaşam savaşı veren memur ve işçilerin can simidi olacaktır. Bu ses çaresiz esnaf ve sanatkarların, tüccar ve işadamlarının dar gelirlilerin emeklilerin boynu bükük dul ve yetimlerin nefesi olacaktır. Bu ses AKP mağdurlarının ekonomik sıkıntıların pençesinde kıvranan tüm kesimlerin heyecanı ve sığınağı olacaktır.”

'BİZİM YOLUMUZDA HARAM YOKTUR, İHANET YOKTUR'

MHP Genel Başkanı, ardından da şu çağrıyı yaptı: “Bizim yolumuz bellidir; bu yolda haram yoktur. Dul ve yetim hakkına el uzatma yoktur. Al bayrağımıza ihanet yoktur. Bölücü hainlerle yol arkadaşlığı yoktur. Bu yolda Türk milletinin kardeşliğini sarsmak milli kimliği ile oynamaya çalışmak Türkiye’yi bölüp parçalamak için İmralı canisi ile tezgah kurmak yoktur. Yolumuz nurlu, yönümüz uğurlu, yürüyüşümüz kararlıdır. Bu itibarla diyorum ki, bizimle yürü Türkiye..!”