MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 16 yıl sonra ilk kez miting için geldiği Zonguldak Madenci Anıtı Meydanı'nda, "Ne yaparlarsa yapsınlar hırsızlığı örtemeyeceklerdir." dedi.

Zonguldak - Ankara Karayolu'nun 8. kilometresindeki Mevlana Çeşmesi mevkisinde partililer tarafından karşılanan Bahçeli, konvoy halinde alana girdi.

Sözlerine Karaelmas diyarının madencilerini selamlayarak başlayan Bahçeli, “Taşlara, kayalara, karşınıza dağ gibi dikilen engellere indirdiğiniz her darbeyle ümitlerinizi diriltiyorsunuz. Bulduğunuz kömür damarlarına hayallerinizi katıyorsunuz. Yerin altında hakkınızı arıyor, haksızlığa direniyorsunuz. Namerde avuç açmamak için her türlü tehlikeyi göze alıp madene giriyorsunuz. Geride eşiniz bekler, arkada yavrularınız gözler, anneniz, babanız dualarla yolunuza bakar.” sözleriyle başladı.

'UTANMADAN İŞ KAZALARININ ABARTILDIĞINI SÖYLEDİLER'

Maden kazalarında yaşanan kazaları hatırlatan Bahçeli, “İnsan odaklı, firma odaklı, devlet kaynaklı hatalar, ihmaller ve eksiklikler zinciri madencilerimizi maalesef hayattan kopardı. Bunlara ciğerimiz yanarak şahit olduk. Hükümet hep bahaneler aradı. Özel sektör firmaları sorumluluktan kaçtı. Erdoğan 2010 yılının Mayıs ayında Zonguldak’a gelip kazalara kader dedi. Ve yüzü kızarmadan abartıldığını söyledi. Hükümetin yıpratılmak istediğine vurgu yaptı. Soma’ya gitti, fıtrat dedi. Dünyada yaşanmış kazalardan sıkılmadan örnekler verdi. 1862’nin İngiltere’sinden, 1906’nın Fransa’sından, 1914’ün Japonya’sından kendisine gerekçeler aradı. Ölümlü kazaların her yerde olduğunu söyledi. Bir markete girdi, ciğeri yanan vatandaşlarımıza küfürler savurdu. Müşaviri sağa sola çılgınlar gibi tekme salladı. Elbette her şey Allah’tandır. Buna itirazımız, buna diyeceğimiz bir şey yoktur. Fakat tedbir tevekküle mani değildir. Hükümet üyeleri kameralar eşliğinde madenlere indi, işçilerimizle sofralara oturdu. Bu kapsamda gösterilen alicenaplık faciaları önleme konusunda sergilenemedi. Kazalar durmadı, ölümler kesilmedi." şeklinde tepki gösterdi.

'FITRATTAN BAHSETTİLER, ÇALARKEN FITRATI HATIRLAMADILAR'

Maden kazalarında ‘fıtrat’tan bahsedilmesine sert tepki gösteren Devlet Bahçeli, “Fıtrattan bahsediyorlar, kader diyorlar. Fakat çalarken fıtratı hatırlamadılar. Haram yerken fıtrat demediler. Rüşvet alıp verirken, Zonguldak’ın hakkını ayakkabı kutularına yığarken kimsenin aklına fıtrat da gelmedi. Sizler çalıştınız, Erdoğan kaçak ve karanlık saray yaptırdı. Sizler çabaladınız, havuzcular yağmaladı, vurgun seferleri düzenledi. Sizler madenlerde kömürün karasından ekmeğinizi çıkardınız, onlar zift gibi vicdanlarıyla milli kaynakları zimmetlerine geçirdiler. Sizler helalle sözleştiniz, onlar haramla nikâh kıydılar. AKP, yolsuzluk rekoru kırdı, soygunculukta zirve yaptı. Sizleri düşünmediler, Zonguldak’ın ihtiyaç ve beklentilerini dikkate almadılar. Yediler, içtiler, gezdiler, harcadılar, kasalarını doldurdular. Banka hesaplarını hırsızlıkla şişirdiler.” ifadelerini kullandı.

Meydandaki kalabalığa AK Parti’nin kul hakkına sırt çevirmesini meşru görüyor musunuz diye soran MHP Lideri Bahçeli, “Zonguldaklı madenlerde bir elde kazma, diğer elde kürekle ömür tüketirken saraylarda sefa ve saltanat sürenleri bağışlayacak mısınız? Bu haksız, kirli ve kararmış iktidara daha fazla tahammül edecek misiniz? "şeklinde sordu.

'ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU KORKUDAN NE YAPACAĞINI ŞAŞIRMIŞLARDIR'

Bahçeli, 1 milyar 370 milyon liraya yapılan kara saray ve Oslo görüşmelerindeki ihanet pazarlıklarının hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun korkudan ne yapacağını şaşırdıklarını ileri süren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

'RÜŞVET YİYEN BAKANLAR, PARA ERİTMEKLE MEŞGUL OLAN BAŞBAKAN VE EVLATLARI ZONGULDAKLININ HATIRINDAN ASLA ÇIKMAYACAKTIR'

“Devletin kolluk güçleri 17-25 Aralık’ı hatırlatan, AKP’nin kirli çamaşırlarını deşifre eden afiş ve el ilanlarına hayasızca ambargo koymuşlardır. İlçe seçim kurullarından zorla, baskı ve dayatmayla karar çıkartmışlardır. Ne yaparlarsa yapsınlar, neye başvururlarsa vursunlar; hırsızlığı örtemeyecekler, pisliği saklayamayacaklardır. Gerekirse ev ev dolaşacağız, AKP’nin lekeli yüzünü anlatacağız. Gerekirse uyumayacağız, yorulmayacağız, yılmayacağız; AKP’nin haram ve hıyanetlerini herkesle paylaşacağız. Bizi kimse durduramaz. Milli iradeye kimse engel olamaz. Doğrunun önüne kimse geçemez. Milliyetçi Hareket Partisi korkmaz, inandıklarını haykırmaktan asla kaçınmaz. İster zabıta gücü olsun, ister polis kuşatması görülsün, isterse de hukuk cinayetleri işlensin; karşımızda hiç kimse duramaz. Biz Zonguldak’ın hakkını savunuyoruz. Biz Türkiye’nin beka ve huzurunu koruyoruz. Biz Türk milletinin helal kazancını müdafaa ediyoruz. Boşuna uğraşmasınlar, boşuna çırpınmasınlar; ihaneti gizleyemeyecekler, soygunu Zonguldak’ın gözünden kaçıramayacaklardır. 17-25 Aralık milletin hafızasına kazınmıştır. Çözülme süreci Zonguldak’ın gündemine alınmıştır. Rüşvet yiyen bakanlar, para eritmekle meşgul olan Başbakan ve evlatları Zonguldaklının hatırından asla çıkmayacaktır.”

'HELAL RIZKINIZI ÇALAN VE ÇALDIRAN AKP’YE HAKKINIZI HELAL EDECEK MİSİNİZ?'

MHP’nin her adımında birilerinin kaçacağını dile getiren Bahçeli, “Ne kadar melun, ne kadar hırsız, ne kadar hain, ne kadar alçak varsa önümüzdedir. Her adımımızda biraz daha kaçacaklardır. Her adımımızda saklanacak delik arayacaklardır. Her adımımızda çaldıklarını çıkartacaklar ve para kasalarına saklanacaklardır. Gelin bu şerefe siz de dâhil olunuz. Gelin bu tarihe siz de damga vurunuz. Çoluğunuza çocuğunuza aktaracağınız muhteşem bir anın hatırasını bırakınız. Bizimle yürüyün. Hırsıza, arsıza, namussuza, yağmacıya, düzenbaza, istismarcıya, işbirlikçiye, soyguncuya, israfa karşı Bizimle yürü Zonguldak. AKP’nin bu güne kadar yapılan öğrenci sınavlarındaki haksızlıklarını helal edecek misiniz? Emeğinizi, alın terinizi, helal rızkınızı çalan ve çaldıran AKP’ye hakkınızı helal edecek misiniz? Size gelince fıtrat diyen, caniye ve hırsıza gelince buyur eden AKP’ye hakkınızı helal edecek misiniz?” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasında, asgari ücret ve diğer konulardaki seçim vaatlerini de sıraladı. Bahçeli, çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutlayarak, “Elleri toprak kokan çiftçi kardeşim, Allah’ın izniyle yüzünü güldüreceğiz. Başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuzlatacağız. Zonguldak’ın desteğiyle; mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV’yi tamamen kaldırmak için biz yürüyoruz, bize katılmaya hazır mısınız? Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa çekeceğiz.” müjdesini yineledi.

Bahçeli’ye konuşmasının ardından alandan ayrılırken, madenci heykeli ve Devrek bastonu ve Zonguldakspor atkısı hediye edildi.