MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun siyasette tecrübesi olmadığını ve haddini aşan konuşmalar yaptığını söyledi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Trabzon Günleri etkinliklerini ziyaret eden Devlet Bahçeli çıkışta gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı.
MHP lideri Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun söylediği “Türkiye’deki insanları direnişe çağırmaya kalkmasın, o direnişin altında kalır. O zaman bütün bir millet ayağa kalkar, molotof kokteylini savunanlara karşı kendi sokağını, şehrini savunur.' ifadenin hatırlatılması üzerine “Sayın Başbakan haddini aşan konuşmalar yapıyor. Siyasette tecrübeye sahip değil. Bu tür cümlelerle nereye hizmet ettiği de meçhul.” karşılığını verdi.
Bahçeli, yine Başbakan’ın “CHP-MHP HDP işbirliği yapıyor” sözüne ise, “Ciddiye alınacak bir tarafı var mı? Oslo’dan beri kucak kucağa olan kim?” dedi.

"MHP ÇOK SOĞUKKANLI DAVRANMAKTADIR"

Devlet Bahçeli, TBMM Genel Kurulu’ndaki şiddetli kavga ve tartışmaları, “TBMM 90 yılı aşkın bir süre içerisinde bu kadar anarşi, bu kadar terörün olduğu bir dönem yaşamadı. başta AKP grubu olmak üzere bütün siyasi partiler soğukkanlı hareket etmelidir. MHP çok soğukkanlı davranmaktadır." ifadesiyle değerlendirdi.