GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te "15 Temmuz En Uzun Gece" paneli düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Temsilciliğince Kent Konseyi Konferans Salonu'nde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, unutulmaması gereken en uzun geceyi yeniden hatırladıklarını belirterek, herkes açısından ibret verici, ders alıcı ve bunun çıktılarının ömür boyu taşınacağı bir geceyi hep birlikte yaşadıklarını kaydetti.

Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözünü hatırlatan Şahin, "Biz 15 Temmuz'da 'korkma' ile başlayan İstiklal Marşı'nın her bir satırını yeniden yaşadık. 'Yurdumu alçaklara uğratma sakın' dediği o cümleleri, 'siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın' dediği o cümlelerin aynısını burada yaşadık." ifadelerini kullandı.

Demokrasinin ekmek ve su kadar önemli olduğunu vurgulayan Şahin, 27 gün boyunca sabahlara kadar meydanları terk etmeyen vatandaşları alkışladığını belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından dünya görüşü ne olursa olsun önemli olanın vatan, bayrak ve ezan olduğunu gösterdiğini kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

"Rahmetli Adnan Menderes'in hayatının anlatıldığı film, en çok canımın acıdığı filmdir. Dar ağaçına giderken üstünde kefeniyle dönüp bakıyor. İki gün önce Eskişehir'de miting yapıyor. Eskişehir insan seli. Eskişehir aklına geliyor. Dönüp bakıyor, boş meydan ama Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında bütün meydanlar vardı ve bütün hesapları bozdular."

"Astsubay Ömer Halisdemir kardeşimizin vurduğu darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'ye sınırın (Kilis) emanet edildiğini görüyoruz" ifadesini kullanan Şahin, şunları kaydetti:

"Sınır ona emanet. O adam burada görev yaptığı sürece Kilis ve bölge huzur görmedi. İşte şimdi de geberdi gitti. İnsan hiç mi itibarını, şerefini, onurunu ve namusunu düşünmez. Bu nasıl akıl tutulması. Biz terör örgütü PKK'ya ne diyoruz? Hep cehaletten besleniyor. Çocuklarımızı okutalım, okutalım. En eğitimlisi ve en zekileri nasıl bu hale geliyor. Bilimsel olarak çıkarılması gereken bir sonuçla karşı karşıyayız. Ve en büyük zararı Müslüman dünyaya, İslam'a veriyor. Adını ılımlı koyuyor, yanına diyalog koyuyor, bizi perişan ediyor."

FETÖ'nün insanların güzel duygularını kulllandığını belirten Şahin, AK Parti MKYK toplantılarında askeri okul müfredatını değiştirmeyi çok konuştuklarını anlattı.

Moderatörlüğünü gazeteci Sabiha Doğan'ın yaptığı panelde, AK Parti MKYK Üyesi Edibe Sözen, 15 Temmuz gecesi ve FETÖ'nün iç yüzü, Eski AK Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Derya Bakbak da darbe girişimi gecesi Gazianteplilerin demokrasiye nasıl sahip çıktığını anlattı.