Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Özellikle bunlara niye başladılar. Dediler ki şu anda geçici bir hükümet var. Hareketlerimizi, saldırılarımızı yapalım. Nasıl olsa geçici olduğu için cevap veremez. Ama hükümet dimdik ayakta. Kandilli ve terör örgütlerinin inlerini imha edeceğiz." dedi.

Bakan Eroğlu, Kütahya’da 120 milyon lira değerinde olduğu belirtilen ve DSİ tarafından inşa edilen 20 tesisin ve Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılan çalışmaların toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğlu, terör olaylarına değindi. Eroğlu, şunları söyledi: "Biliyorsunuz daha önce milli birlik adına, çözüm süreci adıyla, Türk tarihi kardeşliğimizi, Türkiye’deki bütün vatandaşlarla pekiştirmek için gayret içine girdik. Ama PKK terör örgütü bunu istismar etti. Ülkemizin kahraman askerini, polisini şehit ettiler. Artık Türkiye Cumhuriyeti bıçak kemiğe dayandı anlayışıyla gereken operasyonu yapmaya karar verdi. Bunların inlerini, Kandillerini tamamen, imha edeceğiz. PKK ve onun arkasındakiler, PKK’nın arkasına sırtını dayayanlar, PKK silah bırakmadıkça, silahları gömmedikçe bu operasyonlar devam edecektir."

'3'LÜ TEZGAH'

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Eroğlu, "Bakın aynı anda Türkiye’nin gelişmesini, kalkınmasını hazmedemeyenler, Türkiye’nin önünü kesmek isteyenler, Türkiye artık çok oluyor diyenler. Büyük bir tezgah hazırladılar. 3’lü bir tezgah. Dediler ki DEAŞ denilen bir terör örgütü, onu harekete geçirdiler. Sınırda bir askerimizi şehit ettiler. Arkasından Suruç hadisesi, arkasından PKK başladı. Bir de şehirlerde DHKP-C terör örgütü harekete geçti. Gerçekten Türkiye’nin önünü kesmek isteyen üst akıl, 3 tane terör şebekesini harekete geçirdi. Ama biz de aynı anda 3 hedefe gereken müdahaleyi yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Artık milletimiz huzur istiyor. Asla müsaade etmeyeceğiz. Son teröriste kadar bu mücadele sürecektir. Bunu da herkes böyle bilsin. Bütün dünya böyle bilsin." ifadelerini kullandı.

'GEÇİCİ HÜKÜMET CEVAP VEREMEZ DEDİLER'

Terör olaylarının geçici hükümet fırsat bilinerek başladığı görüşünü savunan Eroğlu, şunları ekledi: "Bir de şunu söylemek istiyorum. Özellikle bunlara niye başladılar? Dediler ki, şu anda geçici bir hükümet var. Hükümet geçici olduğu için hareketlerimizi yapalım. Saldırılarımızı yapalım. Hükümet nasıl olsa geçici olduğu için cevap veremez. Ama hükümet dimdik ayakta. Son saniyeye kadar ayakta. Ne gerekiyorsa yaparız. Bayrağımız için, vatanımız için, minarelerde ezanların susmaması için düşman ayağının bu vatan topraklarına ayak basmaması için ne gerekiyorsa yaparız. Ya koalisyon hükümeti kurulacak ya da seçim yapılacak diye bakmadık. Şu anda biz de yatırımlara, hizmetlere devam ediyoruz."

Bakan Eroğlu, DSİ'nin Kütahya il genelinde yaptığı ve yapacağı tesislerin açılış ve temelini, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve protokol mensupları ile birlikte gerçekleştirdi.
Açılışın ardından Bakan Eroğlu, Kütahya Valiliğini, Belediye Başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.