Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı mesajında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da yıllardır ifade ettiği gibi, kefenimizi giyerek bu yola çıktığımızı dost düşman herkes bilmelidir.” dedi.

Bayramın hayırlara, huzura, sulh ve sükûna ve kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eden Eroğlu, “Bayramlar neşe ve sevinç günleri olsa da, ne var ki bu yılki Kurban Bayramımıza ülkemizde ve çevremizdeki üzücü, bir o kadar da ibret verici hadiselerle giriyoruz. Yıllardır Ülkemizin güneyini kuşatan ateş çemberi, haziran seçimlerinden bu yana maalesef bize de sıçratılmak istenmektedir. Memleketimizdeki gelişme ve kalkınmayı hazmedemeyen içerdeki ve dışardaki şer güçler, bu hamlemizi yok etmek gayesiyle kendilerince düğmeye bastılar. Tarih boyunca millet olarak bizler, değerlerimiz uğrunda şehadeti göze alarak Hakk’a yürümeyi en mukaddes vazife ve en yüce şeref bilmişizdir. Devlet ve siyaset adamı olarak hepimiz, bu yola canımızı feda etmeyi göze alarak çıktığımızı her fırsatta haykırmaktayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da yıllardır ifade ettiği gibi, kefenimizi giyerek bu yola çıktığımızı dost düşman herkes bilmelidir. Bizden önce ecdadımız Malazgirt’te Niğbolu’da, Çaldıran’da, Ridaniye’de, Kosova’da, Mohaç’ta, Çanakkale’de, Sakarya’da, Afyonkarahisar’da ve Kıbrıs’ta nasıl ki al kanlarıyla sulayarak bu vatanı bize emanet etmişlerse, biz de sonraki nesillerimize, aynı toprakları, gerektiğinde kanımızla sulayarak teslim etmeye söz vermişizdir.” ifadelerini kullandı.

Eroğlu, mesajını şu ifadelerle tamamladı: “Allah’ın izin ve inayetiyle devlet ve millet olarak hep birlikte bu terörün üstesinden geleceğiz ve nice nice güzel bayramlara erişeceğiz. Bizler, devlet ve hükümet olarak şanlı bayrağımızı zirvelere taşımak için elimizden gelen her şeyi seferber etmekteyiz. Milletimizin bahtı açıktır. 21. Asra mührünü vuracak olan aziz milletimizi yürekten selamlıyorum. Bu duygularla serhat boylarında nöbet tutan kahraman askerlerimize ve polislerimize Cenâb-ı Hakk’tan bu ulvi vazifelerinde muvaffakiyetler temennilerimle minnetlerimi arz ediyorum. Bu yolda şehadet şerbetini içen kardeşlerimize de Allah’tan rahmet; muhterem ailelerine de sabr-ı cemil niyaz ediyorum.”