Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'ye dönmesiyle ilgili olarak, "Siyasete dönme arzusu olursa bu tabii ki sadece beni değil, bütün AK Parti tabanını sevindirir. Hayırlı bir iş olur, güzel bir iş olur. Bundan büyük bir memnuniyet duyarız." dedi. Işık, İzmit'te Bekirdere Mahallesi'ndeki vatandaşlarla kahvaltı etti.

Bakan Işık, kahvaltı programında yaptığı konuşmada, önceki gün söylediği, "Kurdaki artış, kamuyu ve hane halkını etkilemiyor." sözlerinin sorulması üzerine şunları kaydetti: "Hemen bazı çevreler, bunu Türkiye'nin iç tartışmalarına bağlamaya çalışıyorlar. Biraz elinsaf demek lazım. Bakın bundan birkaç yıl önce, bugün başta Sayın Cumhurbaşkanımız, dönemin başbakanı olan, bütün ekonomi yönetimiz birkaç yıl önce şunu söylemedi mi, dövizle geliri olmayan dövizle borçlanmasın? Biz bunu her vesileyle söylüyoruz. Dövizle geliri olmayan, dövizle borçlanmasın. İki yıl önce de hane halkının dövizle borçlanmasını engelleyen bir düzenleme yaptık. Şimdi dövizde, dolarda bir hareket var. Neden hareket var? Çünkü Amerikan ekonomisi güçleniyor, dolar euro karşısında değer kazanıyor. 1.36 olan euro dolar paritesi, dün akşam baktım 1.08’e gerilemiş. Bu tabii ki doları yükseltiyor, euroyu sabit tutuyor ve biraz da düşürüyor. Şimdi bunu Türkiye'de iç gelişmelere bağlamak ne kadar insafla bağdaşır, size soruyorum."

Fikri Işık, önceki gün gazetecilere dolarla ilgili bir açıklama yaptığını hatırlatarak, "Bu bizim ekonomimizde kalıcı bir etki oluşturmaz. Döviz dalgalanır, durur. Bunun üç tane temel sebebini saydım. Bir tanesi, devletin döviz cinsinden borcu çok az. Dolaysıyla devletin döviz ihtiyacı yok. Kamunun borcu, döviz cinsinden çok az. İkincisi dedim, hane halkının borcu döviz cinsinden değil, Türk Lirası cinsinden. Üçüncüsü de döviz borcu olan şirketlerin gelirleri de döviz cinsinden. Şimdi hükümete saldırmaya hazır bazı kalemler var ya, ben halkın borcu döviz cinsinden değil, Türk Lirası cinsinden dedim ya, vay efendim, 'Dövizin artışı, halkı etkilemez.' dedi. Yav elinsaf. Elbetteki döviz artışı olursa bundan herkes etkilenebilir. Eğer bu kalıcı olursa etki kalıcı olur. Döviz artışı geçici olursa etki de geçici olur ama hane halkının borcunun Türk Lirası cinsinden olmasının anlamı nedir? Döviz yükseldikçe vatandaşın borcu artmaz. Eğer biz buna müsaade etseydik, insanlar döviz cinsinden borçlanmış olsalardı, işte bugün dövizin her yükselişi vatandaşın borucunu otomatikman arttırırdı. Şimdi bunu bile anlamaktan yoksun bazı çevreler bir fırsat buldular, vay efendim bakan böyle söyledi. Yok kardeşim, biz ne söylediğimizi çok iyi biliyoruz. Biz ne yaptığımızı da çok iyi biliyoruz. Eğer biz ne yaptığımızı çok iyi bilmeseydik Türkiye bu kadar türbülansın içinde, bu kadar karışıklığın içinde emin adımlarla yoluna devam etmezdi. Bu kadar türbülansın içinde Türkiye, ne yaptığını bilen bir politika izlemeseydi, Allah muhafaza dünyada hiç kriz yokken krize sokulan ülke darmadağın olurdu." şeklinde konuştu. Bakan Işık, kahvaltı programından sonra partisinin Bekirdere Mahallesi seçim bürosunu ziyaret etti.