Türkiye’nin dünyada en önemli enerji geçiş hattı olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz dünyanın en pahalı arazisi üzerinde oturuyoruz" dedi.

AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Genç Kürsü programının konuğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezinde düzenlen programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra ; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ve gençler katıldı.

Bakan Kılıç: "Kılıçdaroğlu gizli ’evetçi"

Programda kısa bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen bir radyo programına katıldı. Ne dedi orada? ’Bu sistem gelirse Cumhurbaşkanı başka partiden, başbakan başka partiden olur kıyamet o zaman kopar’ dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, işte bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Ben size bir şey söyleyeyim mi. Sayın Kılıçdaroğlu gizli ’evet’ci. Çaktırmıyor... Yada en azından çaktırmamaya çalışıyor" diye konuştu.

Soylu:"Biz iki enerji çanağı arasındayız"

Türkiye’nin dünyada en önemli enerji geçiş güzergahı olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dünyanın en önemli iki enerji çanağı vardır. Biri Hazar havzası enerji çanağı. Diğeri Ortadoğu havzası enerji çanağı. Biz iki enerji çanağı arasındayız. Avrupa ekonomisi bugün 14 trilyon dolarlardan 20 trilyon dolarlara, Amerika ekonomisi 14 trilyon dolarlardan 20 trilyon dolarlara gelecekse bu yüzde 30’luk büyümeye enerji lazımdır. Bu enerjinin Avrupa’ya geçeceği bizim dışımızda herhangi bir ülke yoktur. Biz en güçlü, en alternatifli, en güvenli ve sistemine en çok güven duyulan bir ülke olarak bu gün ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. Onun için bize muhtaç olduklarını burada söylemek istiyorum. Biz dünyanın en pahalı arazisi üzerinde oturuyoruz. Bu araziyi ucuzlatmak için ellerinden gelen herşeyi yaptılar. Gezi bunun içindi. 17-25 Aralık darbesi bunun içindi. 6-7 Ekim olayları bunun içindi. PKK’yı Türkiye’nin başına musallat etmeleri, FETÖ’yü Türkiye’nin başına musallat etmeleri, DEAŞ’ı Türkiye’nin başına musallat etmeleri bundandır. Ama bilsinler ki PKK’yı da, FETÖ’yü de, bu millet tarihin derinliklerine gömecektir" şeklinde konuştu.