VAN (İHA) – Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Avrupa, Türkiye’nin güçlenmesini istemiyor. Oradaki bakanlarımıza karşı yapılanlara, Müslümanlara karşı yapılanları hep beraber görüyoruz. Onlar Van’ın Türkiye’nin büyümesinden güçlenmesinden rahatsız oluyorlar” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci AK Parti Van Seçim Bürosunun açılış törenine katıldı. Alanda bulunan kalabalıktan neden ‘Evet’ demeleri gerektiğini anlatan Bakan Tüfenkci, “Biz bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da Türkiye’nin işini aşını büyütmeye çalışıyoruz. Bir yandan terör örgütlerinin inlerine girerek mücadelemizi sürdürürken, bir yandan da insanımıza iş bulmaya gençlerimize iş bulmaya, aş bulmaya esnafımızın işini büyütmeye çalışıyoruz. Bunun için sizlerle birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gece gündüz demeden çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

“Avrupa, Türkiye’nin güçlenmesini istemiyor”

Bakan Tüfenkci, "Biliyorsunuz son günlerde birileri kuduruyor. Avrupa, Türkiye’nin güçlenmesini istemiyor. Oradaki bakanlarımıza karşı yapılanlara, Müslümanlara karşı yapılanları hep beraber görüyoruz. Onlar neden rahatsız oluyorlar? Onlar Van’ın Türkiye’nin büyümesinden güçlenmesinden rahatsız oluyorlar. Bunun için bizler ev ev dolaşarak, kapı kapı dolaşarak Türkiye’yi güçlendireceğiz. Onlara inat 16 Nisanda ‘evet’ diyecek miyiz? Corçlara inat Mehmetler, Ahmetler, Muhammedler hepsi birden 16 Nisanda Türkiye’ye sahip çıkacak. Van’a sahip çıkacak. Bu ümmete sahip çıkacak. Onun için de gece gündüz çalışmaya ‘evet’ diyor muyuz? 16 Nisan günü herkesin göz Van’da olacak” diye konuştu.

“Türkiye’de 16 Nisandan sonra her şey daha normal olacak”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Türkiye’nin ileri gitmesini istemeyen herkesin oklarının Recep Tayyip Erdoğan’da çevirdiğini belirterek, “Türkiye’de 16 Nisandan sonra her şey daha normal olacak. Türkiye vesayetçilerin elinden kurtulacak onların karın ağrısı Türkiye’de her şey normalleşecek hem sol hem de sağ millete daha çok hitap edeceği için o uçtakiler yok olacaklardır” ifadelerini kullandı.

“Kudursalar da, köpürseler de Türkiye yoluna devam edecek”

Bakan Zeybekci, "Şimdi yüzde 25’lik parti var ya onun başındakinin aklı kesmiyor. Onun aklının ucundan bile geçmiyor yüzde 50 oy alarak iktidara gelmek. İnşallah CHP’de ondan kurtulacak Allah’ın izniyle, normalleşecek memleket merak etmeyin. Allah’ın izniyle her şey daha güzel olacak. Bakın şuanda dünyanın 16. Büyük ekonomisi Türkiye. Avrupa’nın 6. Büyük ekonomisi Türkiye. Bütün bu afetlere rağmen 15 Temmuz ihanetine rağmen Türkiye dimdik ayakta onun için zaten birileri kuduruyor. Onun için Türkiye’ye topyekûn saldırıyorlar. Kudursalar da, Hapırsalar da, köpürseler de Türkiye yoluna devam edecek” diye konuştu.

“Bizi yıkamayacaklar”

Vatandaşlarla birlikte Rabia işaretinin anlamının tekrara eden Zeybekci, “Bizi yıkamayacaklar. Allah’ın izniyle Türkiye hedeflediği yere gidecek. Bu Ak Partililerin meselesi değil. 16 Nisanda biz AK partiye oy istemiyoruz. 16 Nisanda biz cumhurbaşkanı seçmiyoruz. 16 Nisanda Türkiye’nin bu güne kadar başına gelen bütün hastalıklardan kurtulduğu bütün mikropların çıktığı bu sistemin en zayıf çukurunu hep beraber millet olarak kapatıyoruz” şeklinde konuştu.

Mareşal Fevzi çakmak Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Van Seçim Bürosunun açılış törenine Gümrük Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, partililer ve vatandaşlar katıldı.