Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnşallah Türkiye, hiç kimseye boğun eğmeyecek. Herkese hesap sorabilecek yeni Türkiye bu." dedi. Davutoğlu, AK Parti Aydın İl Teşkilatı 5. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndaki kongrede kendisine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve milletvekilleri eşlik etti.

Türk tarihindeki devlet büyüklerini ve Aydınlıları selamlayarak konuşmasına başlayan Başbakan Davutoğlu, demokrasi şehidi Başbakan Adnan Menderes’i andığı konuşmasında efelere de değindi. Aydın’ın Türk tarihinde ve Kurutuluş Savaşı’nda önemli bir yeri olduğuna işaret ederek, “AK Parti’nin felsefesi olan istiklal ve demokrasi, Aydın’da tecelli ediyor. Aydın’ın efeleri, düşmana karşı ayaklanarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında öncü rol oynadılar. Biz de AK Parti olarak, bu yolda istiklal ve demokrasi bilinciyle hareket ettik. AK Parti olarak. dünyanın her yerinde milletimizin istiklal ve onuruna sahip çıkmaya ve Türk bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz. İnşallah haziran seçimlerinde Aydın’ın efeleri ve bacıları öyle bir ayağa kalkacak ki Aydın, demokrasi ve istiklalin omurgası olacak.” dedi.

TÜRKİYE BOYUN EĞMEYECEK

Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne kadar önemli mesafeler katettiğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, “Aydın’ın simgesi Demirci Mehmet Efe ve Yörük Ali Efe, 2001 Türkiye’sini görselerdi acaba ne düşünürlerdi? 2002 Türkiye’si, bir IMF memuruna hesap vermek zorundaydı. Aydın’ın efeleri, bugünkü Türkiye’yi görselerdi, ‘İşte bizim görmek istediğimiz Türkiye bu. Dünyaya boğun eğmeyen Türkiye bu.’ derlerdi. İnşallah Türkiye, hiç kimseye boğun eğmeyecek. 2002 yılında kendi tankını bile tamir edemeyen Türkiye, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın talimatıyla kendi savaş uçağının projesini çizmiş ve 2023’te kendi savaş uçağını yapacak bir Türkiye Cumhuriyeti’ne dönüşmüştür. Millet AK Parti’de buluştu, başını kaldırdı, ayağa kalktı, bir daha oturmamak üzere. Herkese hesap sorabilecek yeni Türkiye bu.” şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarından önce Avrupa’daki herhangi bir ortama baş eğik girildiğini söyleyen Davutoğlu, kendi iktidarları döneminde ise başları dik gittiklerini belirterek, “Çünkü Türkiye, 5 sente bile mahkumdu ama şimdi, ‘Ah bir sorsalar da ben Türküm diye haykırsam.’ diyoruz. Efelerin hiç yoktan özgürlüğüne kavuşturduğu bu ülkeyi, ebediyete kadar yaşatmak istiyoruz. Biz iktidara geldiğimizde yurtdışında 163 temsilciliğimiz vardı, şimdi 228 temsilciliğimiz var. Dünyada kendi bayrağını başka yerlerde dalgalandırabilen altıncı büyük ülkeyiz. Biz nerede olursak olalım başımız diktir. Paris’te dünya liderleriyle yürüdüğümüz gibi dünyanın her yerinde milletimizi temsil ediyoruz.” dedi.

'CHP HAKARETE SAHİP ÇIKTI'

Fransa’daki terör saldırısı ve ardından yaşananlara da değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Dünyanın hiçbir yerinde Hz. Peygamber'e hakaret edene sessiz kalmayız, âtıl durmayız. Hz. Peygamber'in onuru, bütün insanlığın onurudur. Âlemlere rahmet olan Yüce Peygamber'e yapılacak herhangi bir saldırıya izin vermeyiz, sessiz de kalmayız. Paris’te yaşanan terör saldırısının ardından, bu karikatürleri yaymaya çalışanlar oldu. Bu karikatürleri basmaya çalışanlara, CHP sahip çıktı. Biz her yerde terör ve şiddete karşı çıkarız ama hakarete karşı sessiz kalmayız. Hz. Peygamber'e karşı yapılan hakarete karşı sesimizi yükselttik ve yükseltmeye de devam edeceğiz.” diye konuştu.

'CHP İKİ AYDA ŞİŞLİ’Yİ DÜZELTEMEDİ'

Son iki ayda önemli reform paketleri açıkladıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya liderlerini ağırladığı ve kendisinin de yurtdışı ziyaretlerde bulunduğunu aktaran Davutoğlu, “CHP, iki aydır, 'Acaba Şişli’de düzeni nasıl sağlarız?' diye uğraşıyor. Bütün kirli çamaşırları ortaya çıktı. Seçimden önce adaydan, istifa etmesi için yazı almışlar. Bu nasıl seçim? İstifa etmeyince birbirlerini tehdit etmişler. Sayın Kılıçdaroğlu arabulucu tayin etmiş ama o da olmamış. Bir Şişli’yi bile idare edemeyenler, Türkiye’yi nasıl idare edecekler? Biz hiçbir tehdit ve baskıya boyun eğmeden yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Başbakanlık görevine geldikten sonra ilk ziyaret ettiği yerlerden birisinin Adnan Menderes’in kabri olduğunu belirten Davutoğlu, şunları söyledi: “Mezarı başında, milletin bekası ve demokrasi yolunda senin gibi darağacına yürüme noktasında bir saniye bile tereddüt etmeyeceğiz dedim. Her birimiz birer Menderes'iz. Biz başbakanlığı, başhadimlik olarak görürüz. Bizim tek derdiğimiz, milletimize hizmet etme ve onlarla birlikte geleceğe yürümektir. Nasıl ordu içindeki bazı yapılar o dönem Adnan Menderes’i idama götürmüşlerse sonradan oluşan benzer girişimlere asla izin vermedik. Sayın Cumhurbaşkanımız, 12 yıllık iktidarı döneminde sayısız girişimle karşı karşıya kaldı. CHP’nin bir milletvekili, Sayın Kılıçdaroğlu’na 12 maddelik soru yöneltti ve bir CHP Aydın Milletvekili, ‘Eskiden kurtulma imkanımız vardı, şimdi ordu da yok.’ deme zilletinde bulundu. Darbelerin arkasına gizlenip bir de utanmadan Adnan Menderes’in memleketinden oy istiyorlar. Aydın bize Menderes’in emanetidir. Biz Aydın’a sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onun için Aydın’ın da demokrasiye sahip çıkması gerekiyor. Adnan Menderes’e yaptıklarını yapmaya çalıştıkları Recep Tayyip Erdoğan, milletin iradesiyle bugün Cumhurbaşkanı oldu. Biz sadece milletin huzuruna çıkar ve sadece ona hesap veririz. Milliyetçilik nutukları atanlar, Aydın’a gelenler bilsinler ki gerçek milliyetçilik, aziz al bayrağımızı dünyanın her yerinde dalgalandırmaktır. Milliyetçilik sözle olmaz. Milliyetçilik, bu bayrağa itibar kazandırmaktır. Bu bayrak artık dünyada her yerde. Sadece bizim milletimizi temsil etmiyor, İslam dünyasında ve dünyanın her yerinde insanlık onurunu temsil ediyor."

Kongrenin ardından Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, Muğla kongresine katılmak üzere Aydın’dan ayrıldı.