Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 7 Haziran yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak için Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti. Başkan Özhaseki, birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarından, kendisine oy veren vermeyen Kayseri halkından, başkanlığı sürecinde ihmal ettiğini söylediği ailesinden helallik istedi. Başkan, helallik istediği anda gözyaşlarını tutamadı. Eşi, çocukları ve belediye çalışanları da Özhaseki ile birlikte ağladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediye meclis salonunda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Özhaseki, salona girişte büyük coşkuyla karşılandı. Başkanı salonda karşılayanlar arasında belediye çalışanları, AK Parti'nin il ve ilçe teşkilatları üyeleri hazır bulundu. Başkan Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki, çocuklarıyla birlikte basın toplantısını takip etti.

Neşat Ertaş’ın 'Gönül Dağı' şarkısının sözleriyle konuşmasına başlayan Başkan Mehmet Özhaseki, şunları söyledi; “Bizim için çizilmiş kaderi ve alın yazısını yaşıyoruz. Aşık Veysel Ustanın söylediği gibi “İki kapılı handan gidiyoruz gündüz gece.” Menzilden menzile duraktan durağa süzülürüz bizler. Yeni menzillere varmak için ayrılıklar olur. Bizim dünya görüşümüzde bir son emeklilik yoktur. Bizde taze başlangıçlar olur. Son yoktur. Başlangıçlar vardır. Bizim anlayışımızda amel defteri kapanmaz. Öldükten sonra bile kapanmaz. Kim iyi çığır açmışsa oradan kazanılan sevaptan o kişi ahirette olsa bile amel defettirene yazılır. Kötülük yapanında amel defterine işleyeceği muhakkaktır. Allah’ın bizleri iyilerle beraber olmayı nasip etsin. Yeni bin menzile yol alınış taze ve yeni bir başlangıcın arifesin de bulunuyorum. Olan ve olacak olan yeni ve taze bir başlangıç. Besleme çekerek, şeytanlar kovalayarak, Fatihalar okuyarak başlıyoruz.”

Geçen seçim döneminde yaşananları da aktaran Başkan Özhaseki, “Parti merkezimizden, genel merkezimizden başkanımızdan 'gelmelisiniz' dediler. Herkes gitmem gerektiğini söyledi. Anketlerde halkımız 'Ankara’da hizmete devam etmemi' istedi. Bende çağrıyı dikkate aldım ve onu yaptım. Genel başkanımız benim yerime kimi seçeceğimi söylemişti. Ben o dönemde de 'kaçıyor' diye dokunulmazlık zırhına bürünüyorlar dedirtmemek için kabul etmedim. Bu seçimde de hiçbir belediye başkanımızın aday olmayacağı söylendi. Özhaseki hariç, denildi. Ben biliyorum. Sizin rızanız olmadan da yola çıkılmaz. Bahçeye girilmez. Çıkılsa bile, menzile varılmaz. Sizden rızalık bekliyorum. Destek bekliyorum. Dua bekliyorum. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Burada heyecanımızı paylaşan yol arkadaşlarımızı yürekten selamlıyorum. Bizim heyecanımızı paylaşan her köydeki dostumuzu kardeşimizi selamlıyorum” dedi.

21 YILDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE İDİM

1994 yılı kışın soğuk gününde Kayseri’nin sokaklarını, evlerini dolaşarak yola çıktıklarını anlatan Başkan Mehmet Özhaseki, “O dönemde gördüğümüz manzara bize ağır sorumluluklar yükledi. Soğuktan üşüyen evleri gezdik. Sokakta yatanları gördük. Kendi kendimize söz verdik ve çaresizlerin çaresi olacağız, dedik. Sözümüzden caymadık. Kimseyi aldatmadık. Dua edenleri mahcup ve mahsup bırakmadık. Verilen oylara ihanet etmedik. O zamanlar 50 mahalle kaçak evlerle vardı ve alt yapı yoktu. Biz o dönemde varız dedik. Yola çıktık. Sonuçta Anadolu’nun parlayan yıldızı olduk. Marka şehri oldu. Vizyon şehir oldu. Çalıştık. Çalıştık. Gece gündüz demeden çalıştım. Tembellik etmedik. Bunu Allah’a şükürler olsun hep birlikte başardık. Şehrin alt yapısını yaptık. Arıtma tesislerini yaptık. Alt yapısına ve üst yapısına ağırlık verdik. Yol yaptık. Park yaptık. Yüzlerce sene bu şehre hizmet edecek projeleri hayata geçirdik” diye konuştu.

AHLAKSIZCA YALAN SÖYLEYENLERİ AFFETMİYORUM

Başkan Mehmet Özhaseki, kendisi ile ilgili bazı iftiraların atıldığını hatırlatarak, şunları söyledi; “Pişkin siyasetçi değilim. Anadolu çocuğu değilim. Çok üzüldüğümüz günler oldu. Uykusuz kaldığımız günler oldu. Dağ başına çıkıp tek başıma oturdum. Hiç hak etmediğimiz iftiralara maruz kaldım. Hakkımda akla hayale gelmeyecek, benimde şaşırdığım hayretle dinlediğim dedikodular oldu. Yalan olduğu içinde, hiçbirini dikkate almadım. Beni yıpratmak istiyorlardı. Onlar iftira atmaktan vazgeçmediler. Bu beni üzdü. Bunlara inanarak çeşitli benim hakkımda dedikodu edenler, gıybet edenlere hakkımı helal ediyorum. Ama dedikodu üretim merkezlerinde bilinçli dedikodu üretenlere helal etmiyorum. Bir parti merkezinden üretilen. Biri bitmeden birine sarıldıkları, ahlaksızca yalanları söyleyenleri affetmiyorum. Allah’ın adaletine inanıyorum.”

KİMSENİN HAKKINI YEMEDİM, BİLEREK, İSTEYEREK ALLAH ŞAHİT OLSUN Kİ HARAM YEMEDİM

“Bilerek ya da isteyerek, Cenab-ı Allah şahit olsun ki haram yemedim. Çocuklarıma haram yedirmedim” diyen Başkan Mehmet Özhaseki, ailesinden helallik istedi. Başkan, “Belediye imkanlarını peşkeş çekmedim. Bir metrekare arsa alıp satmadım. Kimseye trilyonlar aktarmadım. Ne partilimi ne yakınlarımı zengin etme çabam olmadı. Parayı sevmem. Eşim akrabalarım belediyeden uzak durdu. Ağabeyim bir iki sefer belediyeye 'hayırlı olsun' diye geldi. Eşim uzak durdu. Medyaya malzeme olmadı. Böyle bir yaşantıları da olmadı. Ben ve ailem sizleri utandıracak bir şey yapmadık. Örnek olmaya çalıştık. 21 yıldır şerefle sürdüğüm göreve onurla şerefle bırakıyorum. Vicdanım, gönlüm rahat. Benim için hayır duası önemli. Hayır duası aldığıma da inanıyorum. Bugün burada belediye sayfasını kapatıyorum. Yeni bir sayfa açıyorum. 21 yıldır hizmet odaklı siyaseti Ankara’da yapmak için yola çıkıyorum. Yeni Türkiye’nin yeni vizyonu için yola çıkıyorum. Milletim için çalışacağım. Ülkemiz ve insanımızın her alanda kalkınmasını düşünecek projeler üreteceğim. Siyasetime yön verecek bu ilkeler ve duygular olacak” diye konuştu.

MAKAM VE İKBAL İÇİN SİYASET YAPMADIM

Başkan Mehmet Özhaseki, makam için ikbal için rütbe ve çıkar için siyaset yapmadığını söyleyerek, “Allah biliyor ve sizde şahitsiniz. Aynı duygularla bunu yapacağım. Makamın şöhretin ve şeytanın vesvesesine asla kulak asmayacağım. İsteyen değil, veren olmadığı ilke edindim. Vazifeye talip olanlardan değil verilirse yapanlardan hakkı ile yapanlardan oldum. Böyle olacağım. Birlikte yürüyenlerden olacağım. 21 yıllık belediye başkanlığım süresince çocuklarımdan ve çocuklarıyla yalnız bıraktığım eşim, sılayı rahim yapamadım annemden, eş ve dost akrabalarımdan helallik istiyorum. Bundan sonraki süreçte daha yoğun ve stresli geçeceğini söyleyerek onlardan anlayış bekliyorum. Ben onlardan razı oldum. Allah onlardan razı olsun. Kendilerini yeterince zaman ayıramadığım için helallik istiyorum. Çalışma hayatı zor. Çok çalışıyoruz. İstemeden de olsa kırdığım arkadaşlarım olabilir. Tüm çalışma arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Kimseyle bilerek kötülük yapmadım. Muhalefet partili diye ihalelerden işlerden uzak tutmadım. Olası kusurum baksa haklarını helal etsinler. Kayseri’den helallik istiyorum. Oy verenlerden helallik istiyorum. Beklentileri karşılayamadıysam helal etsinler. Gücüm buna yetti. Lütfen hakkınızı helal etsin. Hakkı olan varsa özel kalemime not bırakıp ben kendisini bizzat arayarak helallik isteyeceğim.” şeklinde konuştu.

Başkan Mehmet Özhaseki, toplantı sonrasında birçok kişiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra belediye çalışanları tarafından uğurlandı.