CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Koza-İpek Grubu’na kayyum atanmasına tepki gösterdi. Özgür basının yanında olduklarını söyleyen Baydar, “Elhamdülillah Müslümanım diyenin de yarın mahşerde bunların hesabını vereceğine inanıyorum. Bu haksızlıkların, bu hukuksuzlukların biteceği günlerde güzel konuları, Türkiye’nin geleceğine, gelişimine yönelik konuları görüşeceğimiz televizyon programlarında görüşmek dileğiyle tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.” dedi.

CHP Milletvekili Baydar, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bu kanalların, karartıldıktan sonra Hitler belgeseliyle açılması, acaba bir bilinçaltı mıdır? Bir bilinçaltı yerleşimi midir? O günlerde bile basına bu derecede sansür olduğuna inanmıyorum. Görevini yapan bir basın kuruluşuna, sadece savcının kararıyla el koyulması hukuk devletinde, demokrasi olan bir ülkede olabilmesi mümkün değil. Bunların sağlanmış olması Türkiye’de, Türkiye’deki demokrasimizin, cumhuriyetimizin bayramında bunları konuşuyor olmamız utanç vericidir. Bunu yapanların yanına kalmaz. Keser döner, sap döner, bir gün mutlaka hesap döner. Onun da ötesinde vicdan sahibi olan, elhamdülillah Müslümanım diyen de, yarın mahşerde bunların hesabını vereceğine inanıyorum. Bu haksızlıkların, bu hukuksuzlukların biteceği günlerde güzel konuları, Türkiye’nin geleceğine, gelişimine yönelik konuları görüşeceğimiz televizyon programlarında görüşmek dileğiyle tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Basının da her zaman yanında olduğumu, karartılan kanalların her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini, onların yalnız olmadığını bilmelerini istiyorum.” dedi.

Özgür basın karartılarak seçime şaibe düşürüldüğünü söyleyen CHP Milletvekili Baydar, “Seçime şaibe şu anlamda düşmüştür, özgür basın susturulmuştur. Bunu çok net olarak ifade ediyorum. Kendi yönettikleri ajanslarda, kendi oylarını bir anda yüksek göstererek halkta bir algı oluşturup sandık başlarında bulunan sandık görevlilerinin, sandık başlarından ayrılmasına yönelik bir strateji içerisindeler ama evdeki hesapları çarşıya uymayacak. Biz ne olursa olsun, partimiz olarak ıslak imza tutanakları imzalanıp il ve ilçe seçim kurullarına bırakılıncaya kadar sandıkları ve sandık güvenliğini bırakmayacağız.” dedi.