Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, MHP ile seçim işbirliği ile ilgili BBP’ye gelen herhangi bir resmi teklif olmamasına rağmen gerekli adımları attıklarını ve BBP’nin herhangi bir ön şart ileri sürmediğini söyledi.

Türkiye, Türk Dünyası Milliyetçi-Ülkücü kadroların bu seçimlerde mutlaka ittifak yaparak güçlü bir grupla Meclis'e girmesini ve iktidar olmasını yürekten istediğini belirten Öznur, “Küresel güçler ve statüko BBP-MHP seçim işbirliğinden çekiniyor ve korkuyor. Bürokratik oligarşiye ve yerli işbirlikçilere verilecek en büyük tarihi cevap BBP-MHP seçim işbirliğinin gerçekleşmesidir. Kimse, tarihin yüklediği bu sorumluluktan kaçmamalı, ülkücüleri iktidara taşıyacak tarihi fırsatı heba etmemelidir.” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, ‘MHP-BBP seçim işbirliği’ başlıklı yazılı bir açıklama yaptı. 7 Haziran seçim sonuçlarının tablosunun ortada olduğunu 20 Temmuz’dan günümüze 129 vatan evladının ABD/NATO maşası terör örgütü PKK tarafından şehit edildiğini belirten Öznur, “Çözüm süreci ile çözülme süreci devam ediyor. Siyasi kaos ve kutuplaşma toplumsal barışa ve uzlaşmaya zarar veriyor. Küresel güçler ülkemizi istikrarsızlaştırmak, etnik ve mezhep çatışmalarıyla Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

NATO merkezli gladyonun küresel operasyonlarını bozacak, boşa çıkaracak tarihi hamlenin Türk-İslam ülküsüne bağlı, BBP-MHP seçim işbirliği olduğunu vurgulayan Öznur, şunları kaydetti: “Her iki partinin idealist, inançlı, imanlı milli ve yerli duruşa sahip kadrolarının seçim işbirliği ülkemizin, milletimizin, coğrafyamızın hayrınadır. Milliyetçi-muhafazakar kadrolar her iki partinin seçim işbirliğini heyecanla bekliyor ve destekliyor. Milletimiz Türkiye’nin milli direnç merkezi olan milli güçlerin TBMM’de güçlü bir şekilde olmasını Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli görüyor.”

Küresel bir siyasi mühendislik projesi ile demokratik siyasete müdahale edildiğine dikkat çeken Öznur, şu ifadelere yer verdi: “İç ve dış mihraklar BBP-MHP seçim işbirliğinden çok rahatsızlar. AKP de, HDP de küresel projedir. Parti devletinin çözüm süreci dediği ‘yıkım’ sürecine ve coğrafyamızda gerçekleştirilmek istenen ‘İkinci İsrail’ projesine karşı çıkan, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini savunan, vatansever, Alperen, Ülkücü kadroların seçim işbirliğinin gündeme gelmesi milletimiz tarafından olumlu bulunmuş takdirle karşılanmış ve büyük teveccüh görmüştür. Milliyetçi, Ülkücü, Muhafazakar camiada müthiş bir heyecan oluşturmuştur. Şimdi hemen acilen yapılması gereken bu seçim işbirliğinin zaman geçirilmeden hayata geçirilmesidir. ‘Terörle müzakere olmaz terörle mücadele’ olur diyen bir CIA planı olan PKK açılımına ve ihanet görüşmelerini içeren karanlık Oslo vb. süreçlere karşı duran, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunan kadroların seçim işbirliği yapması, ülkemizin milli güvenliği ve bütünlüğü açısından elzemdir.”

ÜLKÜCÜLERİN BİRLİĞİ TÜRKİYE'NİN DİRLİĞİ VE GELECEĞİDİR

Ülkücülerin birliğinin Türkiye’nin dirliği ve geleceği olduğunu hatırlatan Öznur, “Zaman hızla geçiyor. Türkiye, Türk Dünyası Milliyetçi-Ülkücü kadroların bu seçimlerde mutlaka ittifak yaparak güçlü bir grupla Meclise girmesini ve iktidar olmasını yürekten istiyor. Küresel güçler ve statüko BBP-MHP seçim işbirliğinden çekiniyor ve korkuyor. Bürokratik oligarşiye ve yerli işbirlikçilere verilecek en büyük tarihi cevap BBP-MHP seçim işbirliğinin gerçekleşmesidir. Kimse tarihin yüklediği bu sorumluluktan kaçmamalı, ülkücüleri iktidara taşıyacak tarihi fırsatı heba etmemelidir. Enaniyet ve nefsaniyetten herkes uzak durmalı ve misyonlarının gereğini yapmalıdırlar. Bir çınarın dallarıyız. Aynı kökteniz. Ülkücüyüz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Şahsiyetli, ilkeli, güçlü bir seçim işbirliği, Türkiye’nin selameti ve geleceği açısından son derece hayati öneme sahiptir. Ülkemizin geleceği ve aydınlık yarınları için MHP-BBP seçim işbirliği tarihi bir öneme sahiptir.” açıklamasında bulundu.

BBP’nin kendisine gelmiş herhangi bir resmi teklif olmamasına rağmen gerekli adımları attığını ifade eden Öznur, “BBP her hangi bir ön şart ileri sürmemiştir. Ülkenin ve milletin menfaatini her şeyin üzerinde görmüştür ve bu hassasiyetle hareket etmiştir. BBP dava partisidir. BBP her zaman ilkeli sağduyulu siyaset çizgisiyle milletin vicdanı olmuştur. BBP üzerine düşeni her zaman yapmıştır. Yapmaya da devam etmektedir. BBP tek başına seçime girecek şekilde çalışmalarını planlı ve programlı bir şekilde tamamlamıştır.” dedi.