Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, her gün gelen şehit haberleri ile evlere ateşlerin düştüğünü yüreklerin yandığını belirtip, devletin artık terör konusunda gerekeni yapması gerektiğini söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, yaptığı açıklamada terör saldırılarını şiddetle kınayarak şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Şenliler, "Bugün ülkemizde terör örgütü PKK alçakça, kalleşçe saldırarak ve haince kurdukları tuzaklar sonucu vatan evlatlarımız şehit ediliyor. Devleti idare edenler derhal radikal bir karar alarak bu hainlerin kökünü kazıması gerekir. Bizler daha önceki açıklamalarımızda bu örgütle asla müzakare yapılmaması konusunda fikirlerimizi beyan etmiştik. Verilen tavizlerin sonucu bugün gelinen noktada maalesef üzülerek sözlerimizin doğru olduğu ortaya çıkıyor. Bundan sonra yapılması gereken bu bölücülerin tamamen imha edilmesi gerekmektedir. Devlet bütün gücünü kullanarak bu hainlerin inlerine girmeli ve bunları yok etmelidir.” dedi.

'TERÖR ÖRGÜTÜ KCK ADIYLA PARALEL BİR DEVLET KURDU'

Terör örgütünün KCK adı altında güneydoğuda paralel bir devlet kurduğunu söyleyen Şenliler, “Terör örgütü çözüm süreci ile her anlamda bitmiş olan moral ve motivasyonunun yeniden kazandı. Bölücü terör unsurları ve KCK adıyla paralel devlet yapılanması bu 4 yıllık süre içerisinde bütün lojistik alt yapısını tamamlamış bitmiş olan moral motivasyonunu yeniden kazanmış hiçbir dönemde elde etmediği kadar başta uyuşturucu ticareti olmak üzere organ mafyasından insan kaçakçılığına kadar Güneydoğu'da HDP'li belediyeler aracılığı ile kamu kaynaklarından beslenmiş şehirlerin hemen kenar mahallelerinde eğitim kampları kurmuş ve adeta bu bölgede fiili bir özerklik meydana getirmiştir. Yaşanan bu süreçte devletin bölünmez bütünlüğüne kast eden bu hainlere gereken en ağır şekilde yapılmalıdır. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize ve ülkemize baş sağlığı diliyorum.” diye konuştu.