CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, CHP’nin seçim beyannamesinin ekonomi ve mutfak öncelikli olacağını açıkladı. Bildirgede mutfağın öne çıkacağını halkın sorun ve sıkıntıların yer alacağını belirten Bekaroğlu, “Ülkenin sorunlarına ciddi bakmak anlamına geliyor. Seçim bir şekilde sabote edilmeye çalışılıyor seçim güvenliği ile ilgili ciddi endişeler var. Bu güvenliği sağlamak hükümetin görevidir hükümet tarafından seçimin sabote edilmesi asla kabul edilemez. CHP buna izin vermeyecek.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. CHP’nin seçim kampanyası ile ilgili bugün basında bazı haberler çıktığını belirten Bekaroğlu, “Biz kampanya ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadık. Bugün basında yer alan haberler orada CHP’ye atfedilen slogan ve afişler bunlar CHp’ye ait değil kampanyaya ait değil. Haberi yapan arkadaş bir gazeteci refleksi ile bunları yayınlamış ama teyid edilmiş değil.” ifadelerini kullandı.

CHP’nin seçim kampanyasının İstanbul Kartal’da bir miting yaparak başlatacaklarını anlatan Bekaroğlu, “Kampanyanın görselleri afişler ve bilbordlar daha sonra ortaya çıkacak. Seçim bildirgesi 19 Nisan’da Ankara’da açıklanacak. Bunlarla ilgili yapılan spekülasyonların CHP ile tanıtma başkanlığı ile bir ilgisi olmadığını açıklamak isterim. Zamanı geldiğinde ilgili arkadaşlarla basın toplantısı yaparak basını bilgilendireceğiz. Bizim dışımızda ki verilere itibar edilmemesini istiyoruz.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Partinizde ön seçim yapıldı. Bir de kontenjan söz konusu sizin de adınız geçiyor bu konu ile ilgili paylaşabileceğiniz bir nokta var mı?” sorusuna Bekaroğlu, "CHP geniş bir şekilde eğilim yoklaması ve ön seçim yaptı. Türkiye’de bunu yapan tek parti adaylarımızın büyük çoğunluğu bu yöntemle ön seçimle tespit edilmiş oldu. Bazıları bu sayının az olduğun söylüyor ama bunu söyleyenler hiçbir yerde önseçim yapmayanlar olunca gülümsüyoruz. Chp’nin tüzüğünde bir önceki seçimde yüzde 10’dan az alınan yerlerde eğilim yoklaması yapma zorunluluğu yok onları çıkarında CHP adaylarının görünenden çok daha fazlasını ön seçimle tespit ettiğini görürsünüz. 30 civarında kontenjan kullanılıyor bir siyasi parti için bu normal iktidar isteyen ve yürüyen bir partiyiz ülkeyi yönetirken değişik alanlarla uzmanlığı olan insanlar parti kadrosunda yer almalı. Bu insanların kontenjanla tespit edilmesinden normal bişey yok. Kimin nerede kontenjan kullanılacağı genel başkanın takdirinde.” cevabını verdi.

Seçim beyannamesinin ekonomi ağırlıklı olacağını haberlerinin sorulmasını üzerine Bekaroğlu, “Seçim beyannameleri bir partinin hükümet programıdır. Bildirge türkiye’nin yanlış yönetilen taraflarının yazacağı gibi CHp’nin nasıl yöneteceğini anlatıyor. Her alanda CHP’nin görüşleri var demokrasiden hukuk devletine ekonomiden eğitimime her alanda CHP Türkiye’yi nasıl yönetecek onu anlatıyor ama seçim kampanyası boyunca genel başkanımızın daha önce açıkladığı gibi ekonomi ile iglili konular öne çıkacak. Mutfak öne çıkacak halkın sorun ve sıkıntıları öne çıkacak. Vatandaşın gündemi ekonomi ve geçim sıkıntısı seçim kampanyasında öne çıkacak konular ekonomi olacak.” cevabını verdi.

"CHP’nin terörle DHKP-C ile şu ile bu ile ilintilendirmek gerçekten komiktir"

“İstanbul Başsavcılığı'nın yaptığı açıklamada Sezgin Tanrıkulu’nun arandığı ve kendisinin geleceğim dediği halde gelmediği yazıldı bu konuda ne söyleceksiniz?” sorusuna Bekaroğlu şu cevabı verdi: "Tanrıkulu bu konuda açıklama yaptı. Ben CHP yöneticisiyim bu konuda hükümetten bir yardım talep gelirse değerlendiririm dedi. Genel başkanımız daha önce ne dedi nasıl dedi onlar kendisine sorulur cevap verilir. CHP nasıl bir partidir görüşleri nelerdir bunlar biliniyor. Bir ölüm üzerine bir terör eylemi bir savcının şehit edilmesi üzerinden siyasetin kotarılmasının ahlaksızlık olduğunu sayın genel başkanımız ifade etti. Kimseyi suçlamıyoruz bunlar komplodur demiyoruz. Birisi düğmeye bastı bu olaylar başladı demiyoruz ama sonuçlarına bakıyoruz hükümet kanadı bu olayın gerçekten hepimizi sarsan rahatsız eden bir cumhuriyet savcısının makamında rehin alınması ve öldürülmesi başarısız bir operasyon bütün bunlar milleti rahatsız etmiştir. Daha cenaze gününde bunun siyasete malzeme yapılmasının gerçekten siyasi etikle ahlakla ilgisi olmadığını söyledik. CHP’nin terörle DHKP-C ile şu ile bu ile ilintilendirmek gerçekten komiktir. CHP nin görüşü programı ortadadır. Biz seçim güvenliğinden yanayız sağlıklı bir şekilde seçim yapmak istiyoruz bu konular değil halkın gerçek gündemi üzerinden seçim yapmak istiyoruz. Ama iktidar partisi anketlerde yavaş yavaş erimeye başladıktan sonra seçimi yine toplumu kutuplaştırma üzerinden kurmak istiyor buna izin vermeyeceğiz. Bu operasyonlara izin vermeyeceğiz. Bu olaydan önce gündemde seçim konuşuluyordu CHP genel başkanını emeklilerle ilgili açıklaması ve hükümetin cevabı konuşuluyordu. Seçimler böyle konular üzerinde olmalı bu konuşmalar seçimin bu sekilde seyretmesi hükümetin aleyhine olduğu için bir anda ortaya çıkan böylesine vahim olayları da kullanarak gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz türkiye buna izin vermeyecek. Terör meselesi herkesin meselesi dir terörden rahatsız olmayan bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olamaz. Terör ve terörün senin benim şeklinde siyasetin yapılması ayıp günahtır siyasi etikle ilgili değildir. Bu çabalardan vazgeçilmesi gerekiyor türkiye sıcak bir bölgede. Herkesin dikkatli olması gerekiyor şunu söylemek hepimizin boynunun borcu elbette terörü kınıyoruz ama rakel dinkin hrant dinkin cenazesinde söylediği gibi bir bebekten katil çıkaran bu mekanizmayı sorgulamadan bir yere gidemeyiz lafı ortada duruyor. CHP herkeste bunu sorgulamaktadır. Ülkenin sorunlarına ciddi bakmak anlamına geliyor. Seçim bir şekilde sabote edilmeye çalışılıyor seçim güvenliği ile ilgili ciddi endişeler var bu ülkete bu güvenliği sağlamak hükümetin görevidir hükümet tarafından seçimin sabote edilmesi asla kabul edilemez. CHP buna izin vermeyecek.”