AK Parti'nin Bilecik'in Bozüyük ilçesi kurucularından ve milletvekili aday adayı olan mimar Muharrem Kılıçaslan, partinin içindeki ‘Bizans oyunlarından’ bıktığını belirterek istifa etti. Kılıçaslan, “Özü bir, sözü bir, ceddi belli vatan erlerine selam olsun.” dedi.

AK Parti'nin kurulduğu 2002 yılından beri partinin Bozüyük’teki önde gelen isimlerinden olan, maddi ve manevi desteği ile bilinen, son olarak 7 Haziran’da yapılacak olan seçimler için aday adayı olan Muharrem Kılıçaslan, AK Parti’den istifa etti. İstifa dilekçesini AK Parti Bozüyük İlçe Başkanlığı'na veren Kılıçaslan, istifa dilekçesinde gerekçelerini şöyle sıraladı: “AK Parti saflarına 2002 yılında katılıp, 15 Ekim 2002 tarihinde üye kimlik kartımı aldım. Ağustos 2002 yılından bu yana, inandığım değerler ve insanlar uğruna, partim ve değerlerim için cansiperane çalıştım. 12 yıl boyunca, fikri, bedeni ve maddi katkılarımı, hiç mensubumuza nasip olmayacak oranda verdim.

Ancak, bu partiyi kişisel çıkarları, şahsi hırs ve amaçları için kullanmaya çalışan ve partimiz içinde etkin olan kişilerle, parti içinde mücadelemde artık yoruldum. Bu nedenlerdir ki gönülden vurgun olduğum partimden, kişiliğime uymayan çirkinlikler nedeniyle istemeyerek istifa ediyorum. Doğruları savunmaya, yanlışların karşısında olmaya devam edeceğim. Amaçlarımdan ve doğru bildiklerimden hiçbir şekilde geri adım atmayacağımın bilinmesi ile istifamın kabulünü arz ve talep ederim,”

Kılıçaslan, istifası ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi: “AK Parti Bozüyük ilçe teşkilatı kurucu üyelerindenim. 13 yıldır cansiperane hizmet verdiğim Adalet ve Kalkınma Partisi'nden, partimiz içindeki 'Bizans Oyunları' ile ve bunlara destek veren sözümona vatan evlatları ile mücadelemde artık yoruldum. Bundan böyle, doğru bildiklerimden asla vazgeçmeden mücadelemi ferdi olarak devam ettireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Özü bir, sözü bir, ceddi belli vatan erlerine selam olsun.”