AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı, ’’Tüm dünyaya askeri darbeye karşı sivil darbe nasıl yapılır onu öğrettik. Halkın üstünlüğüne gönül vermiş bütün herkesi meydanlara bekliyoruz’’ dedi.
Basın açıklamasında konuşan Bostancı, ’’Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına ve bütünlüğüne aziz milletimizin hür iradesine kasdedilmiş bu alçakça darbe girişimini nefretle ve şiddetle kınıyorum. Dün gece hepimiz ülkemizde kara bir gece yaşadık. Silahlı kuvvetlerde bulunan bir gurup cuntacı ve FETÖ terör örgütü kişilerin Türk milletini uçağı, helikopteri, tankı ve silahıyla bu ülkenin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, Türkiye Büyük Millet Meclisi’n, Türk halkını ve Türk polisini hedef almışlardır. ve milletimizin güçlü iradesiyle olaylar bitirlmiştir. milletimizin bütün fertlerinin paralel örgüte karşı bütün vatandaşlarımızın yan yana olmasını saaygılarımla ve hürmetlerimle karşılıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Türk milleti bayrağı ile demokrasi aşkı ile parti gözetmeksizin meydanlara akın etmiş ve demokrasi nöbeti tutmuştur. Bizler de dün gece Bandırma Cumhuriyet Meydanı’na akın etmiş ve demokrasi nöbetini tutmuştur. Bandırma halkı olarak gün ışıyana kadar nöbetimize devam ettik. Her zamanda tutmaya devam ederiz. Bugün tüm dünyaya askeri darbeye karşı sivil darbe nasıl yapılır onu öğrettik. Türkiye Cumhuriyeti bu çetecileri ve onun kölesi olup aklını ve ruhunu kaybetmiş zalimlerden en kısa sürede kurtulacaktır’’ dedi.
Dün gece Türk demokrasi tarihinde meydana gelen en büyük darbe girişimine Türk milletinin karşı bir darbe yaptığını söyleyen Bostancı, ’’Vatandaşlarımız tanklara kendilerini siper etmişlerdir. Kolluk kuvvetlerimizden, halkımızdan çok sayıda da malesef şehitlerimiz olmuştur. 15 Temmuz ülkemizde demokrasi bayramı olarak ta yerini alacaktır. Türk halkı olarak bir ve birlik olarak daha güzel günlere bu gecenin herkese verdiği dersle görülecektir. Gelecekte Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkına güzel ve aydınlık günler gösterecektir. Cenabı Allah’ın bu millete bir daha böyle bir gece yaşatmasın. Hiç kimse hiçbir güç bu büyük milletin iradesiyle oyun oynamayacaktır’’ dedi.
Demokrasi nöbetinin de bu gece devam edeceğini söyleyen Bostancı, ’’Türkiyedeki bütün sivil toplum örgütleri olduğu gibi demokrasiye gönül vermiş, halkın sandıktan çıkmasına halkın üstünlüğüne gönül vermiş bütün herkesi meydanlara bekliyoruz. Herkesle birlikte eleleyiz ve kolkolayız. Parti ayrımı yapmaksızın başta siyasi partilerimizin ilçe başkanları, meclis üyeleri, belediye meclis üyelerini veya teşkilat üyelerini hep birlikte olmaya, beraber hareket etmeye, demokrasi kılıcını birlikte yaşamaya ve kuşanmaya davet ediyorum’’ dedi.