Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Amasya milletvekili adayı Mehmet Sarı, milletvekili seçilmesi halinde fazla vakit kaybetmeden AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara cevap verdi.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak seçimlere sayılı günler kala bu tür söylemlerin artabileceğine işaret eden Sarı, "Yaklaşık 16 yaşından beri bu davaya aşığım. Bu aşkın başladığı nokta bellidir. Biteceği nokta da gözümü yumduğum zaman ki süreçtir." dedi. AK Parti’ye geçme bilgisinin kirli bir bilgi olduğunu kaydeden Sarı, yaptığı açıklamada, "Bu söylemler asla bana yakışmaz. Ben oraya gitmiş olsaydım şimdiye kadar 3’üncü dönem milletvekiliydim. AK Parti ya da başka bir partiye geçmem söz konusu bile olamaz. Bırakın milletvekilliğini, bugünkü irade ‘Gel, sana şimdiden senet imzalıyorum, seni İçişleri Bakanı yapacağım, Milli Eğitim Bakanı yapacağım’ dese bile yolumuzdan dönmemiz mümkün değil. Bizler yanlışta doğrunun bulunmayacağını biliriz." sözlerini kaydetti.

Hayatı boyunca Ülkücülük davasına gönül verdiğini dile getiren Sarı, "Ben hayatım boyunca ülkücülüğümle, kişiliğimle, onurlu davranışımla tanındım ve böyle bir hayat sürdüm. Ayrıca kendi partimin Genel Başkanı Sayın Bahçeli bile bana İstanbul’dan birinci sıra aday gösterme teklifi yapsa kabul etmem. Benim sevdam Amasya’dır." ifadelerini kullandı.

'SANDIKLARA SAHİP ÇIKIYORUZ'

‘7 Haziran’da seçim hilesi yapılacak’ iddialarını da değerlendiren Sarı, sandıklara sahip çıkma anlamında çok ciddi çalışmaları olduğunu vurguladı. Sandıkların güvenliğine önem verdiklerini belirten Sarı, şunları söyledi: "Bu anlamda sandığa sahip çıkma, sandığı terk etmeme, ne pahasına olursa olsun orayı terk etmeme çalışması başlatacağız. Görevlilerimiz seçim yetkililerinden mutlak suretle ıslak imzalı sonuç getirecekler. Bunu bir vatan borcu, namus borcu, onurlu bir duruş olarak sergileyecekler. Bu konuda eğitim için MHP Genel Merkezi’nden eğitimciler gelecek. Bütün il genelinde bu çalışmayı yapacağız. Vatandaşlar bile sandıklara sahip çıkmamız konusunda bizi zaten uyarıyor."