CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile ilgili İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi verdi. Canalioğlu, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün ceplaması için verdiği önergede, Gümrükçüoğlu’nun daha önce oraya çıkan özel bir hastanedeki gayri resmi ortaklığı ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığın sordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun, ilaç firmaları, hastaneler ve başka firmalarla ortaklıkları olduğuna dair iddialarının basında zaman zaman yazıldığını kaydeden Canalioğlu, yazılı soru önergesinde, bahsi geçen senetlerin mal beyanında belirtilip belirtilmediği, özel bir hastaneden aldığı ortaya çıkan hisselerin varlığı ve kişi hakkında soruşturma açılıp açılmadığı konusunda 20 Haziran 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı’na verdiği soru önergesine bu tarihe kadar cevap verilmediğini hatırlattı. Canalioğlu, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün cevaplandırması talebiyle verdiği yazılı önergede şu soruları sordu: “Bakanlığınız tarafından; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı hakkındaki bu iddiaları araştırmak adına açmış olduğunuz bir soruşturma var mıdır? Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı hakkındaki bu iddiaları araştırmak adına açılmış bir soruşturma var ise; bu soruşturma hangi aşamadadır? Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı hakkındaki bu iddiaları araştırmak adına açılmış bir soruşturma yok ise; soruşturma açılmamasının gerekçeleri nelerdir?”

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, geçtiğimiz yıl özel bir hastaneden aldığı ortaya çıkan ve hiçbir resmi kayıtta görünmeyen hisse senetleriyle ilgini ‘güvene dayalı ortaklık’ savunması yapmıştı. Resmi olmadığı için bu ortaklığının mal beyanında gösterilemeyeceğini söyleyen Gümrükçüoğlu, bir süre sonra yaptığı yazılı açıklamada ise mal beyanı incelendiğinde söz konusu hissilerinin görüleceğini iddia etmişti.