Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep milletvekili adayı Celal Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında kullandığı üsluba dikkat çekerek, “Edebiyatçıların ve tarihçilerin, Erdoğan’ın kullandığı dilden ötürü bu dönemi çocuklara okutmamalıdır. O kadar çok utanılacak sözler var. Siyasetin seviyesinin düşük olduğu hiçbir dönem bu kadar olmamıştı. Bu dönemi çocuklarımıza okutmayı yasaklamalıyız." dedi.

HDP milletvekili adayı Celal Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim meydanlarında AKP'ye oy istemesine eleştireler getirerek, Erdoğan'ın kullandığı üsluptan ötürü tarihçileri ve edebiyatçıları göreve çağırdı. Siyaset seviyesinin hiç bu kadar düştüğü bir dönemi hatırlamadığını dile getiren Doğan, “Edebiyatçılar ve tarihçiler, Erdoğan’ın kullandığı dilden ötürü bu dönemi çocuklara okutmamalıdır. O kadar çok utanılacak sözler var. Siyaset seviyesinin düşük olduğu hiçbir dönem bu kadar olmamıştı. Ben Menderes, İsmet İnönü, Kenan Evren, Süleyman Demirel, Ecevit dönemlerini çok iyi hatırlıyorum. Hiçbir dönem bu kadar paspal, pespaye bir dil kullanılmamıştı. Bu siyasetin geldiği seviyenin maksimum seviyesidir. Bu dönemi çocuklarımıza okutmayı yasaklamalıyız." diye konuştu.

İKTİDARIN HALKTAKİ KARŞILIĞI ‘SABIKALI’

AKP'nin iktidarı kaybetmeme uğruna her şeyi yapabileceğini iddia eden Doğan, sandıklara sahip çıkacaklarını vurguladı. Artık vatandaşın gözünde AKP iktidarının 'sabıkalı' damgasını yediğini belirten Doğan, "Vatandaş bizleri uyarıp, bunlar size oyun yapabilir diyor. Bunlar sizin oylarınızı çalabilirler şeklinde bizleri uyarıyorlar. Oyumuzu size vereceğiz ama sandığa sahip çıkın diye bizleri uyarıyorlar. Siyasi iktidarın halktaki karşılığı sabıkalı oldu. İktidarı kaybetmeme uğruna her şeyi göze almış insanların çılgınlığının nere varacağını tahmin etmek doğru değil." ifadelerine yer verdi.