CHP, tarihinde ilk defa Çanakkale’de birinci parti olurken 2 milletvekili çıkardı. AK Parti’nin milletvekili sayısı 1’e indi, MHP de bir milletvekili çıkardı.

2011 genel seçiminde 2 AK Parti ve 2 CHP milletvekilini Meclis'e gönderen Çanakkale'de, bu genel seçiminde dağılım 2 CHP, 1 AK Parti ve 1 MHP olarak değişti. Bir önceki seçimin birincisi AK Parti olurken bu kez ipi CHP göğüsledi. CHP, resmi olmayan sonuçlara göre tarihinde ilk defa Çanakkale’de birinci parti oldu. Geçen seçimde birinci parti olan AK Parti’de ise hayal kırıklığı yaşandı. Hem parti olarak ilde ikinci sıraya geriledi hem de milletvekili sayısı bire indi.

2011 genel seçiminde AK Parti yüzde 41.54 oy oranı ile birinci olup 2 milletvekili, CHP ise yüzde 39.4 oy oranı ile ikinci parti olup 2 milletvekili çıkarmıştı. MHP ise yüzde 14.64 oy oranı ile üçüncü parti olmuş ve vekil çıkaramamıştı. Seçim sonuçlarına en fazla sevinen, 2 vekil çıkaran CHP ve bir dönem aradan sonra TBMM'ye vekil göndermeye hak kazanan MHP oldu. Yüzde 40 civarında oy alan CHP Av. Muharrem Erkek ve Bülent Öz'ü TBMM'ye gönderdi. AK Parti, yüzde 35'e yakın oy alarak sadece Bülent Turan'ı, MHP ise yüzde 20 civarında oyla işadamı Kürşat Tuna'yı Meclis'e gönderdi.