CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisinin seçim mitingleri programı ile ilgili altyapı çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. CHP’nin 19 Nisan’da seçim bildirgesi ve aday tanıtım toplantısı yapacağını belirten Bingöl, "Ardından 25 Nisan’da Almanya’da yurtdışı mitingi gerçekleştireceğiz. 26 Nisan’da da Edirne’deki ilk yurt içi mitingimizle diğer mitinglerimizi gerçekleştireceğiz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Tekin, toplantıda CHP milletvekili adaylarının tanıtımı, seçim bildirgesinin okunması, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Almanya programı ve seçim kampanyası etkinlikleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

19 Nisan’da Ankara Ato Congresum Salonu’nda Seçim bildirgesi tanıtımını yapacaklarını belirten Bingöl, "Genel Başkanımızın gerçekleştireceği seçim bildirgesi tanıtım toplantısında seçim bildirgesi, seçim süresince kullanılacak materyaller kamuoyu ile paylaşılacak. Ardından milletvekili adayları tanıtımı yapılacak. O günün ikinci bölümünde genel başkanımız milletvekili adayları ve il başkanları ile ikinci bir toplantı gerçekleştirecek. 19 Nisan’daki toplantı saat 11’de başlayacak gün boyu devam edecek." şeklinde bilgi verdi.

Seçim bildirgesi ve aday tanıtım toplantısına seçim bildirgesi toplumun her kesimini ilgilendirdiği için toplumun tüm kesimlerini temsil eden sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek odaları, gazeteler ve televizyonlar yanı sıra internet basınını da davet ettiklerini kaydeden Bingöl, şunları söyledi: "Geniş katılımlı bir toplantı olacak. Bir örgüt içi çalışması ötesinde seçim bildirgesinin kamuoyu ile paylaşma amacı güttüğü için çok sayıda davetli olacak. Ardından 25 Nisan'da Almanya Düesseldorf’ta ilk mitingi yapacağız. 11 Nisan’da Kartal’da bir miting gerçekleştireceğiz. Bu miting seçim kampanyamızın başlangıcını sağlayan bir toplantı idi. Asıl seçim mitingimiz 25 Nisan’da Almanya ile başlayacak, ardından 26 nisan Edirne mitingi ile devam edecek, 6 Haziran'a kadar miting çalışmaları sürecek. Bazı günler genel başkanımız iki miting yapacak, hatta 3 miting yapılacağı gün de olacak. Altyapı çalışmaları tamamlandı."

Bingöl, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Genel Başkanının mitinglere ulaşımı nasıl sağlanacak, helikopter ve özel uçak kullanacak mı?" sorusuna Bingöl, "Genel Başkanımız bu 50 günlük sürede yoğun bir miting programı olacak. En pratik yollar kullanılacak. Özel uçak ve helikopter kullanacağız. Mitingleri aksatmadan zamanında, kitleleri bekletmeden en hızlı şekilde genel başkanımızı miting meydanlarına ulaştıracağız." cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, "Seçim sonrası koalisyon ifadeleri dünkü büyükelçilerle yapılan toplantıda konuşulduğu medyada yer aldı. Sayın Genel Başkanın bu toplantıda MHP’ye açık kapı araladığı haberleri yer aldı o açıklamayı nasıl değerlendirmek lazım?" sorusuna Bingöl, "Biz 2015 seçimlerine kesinlikle tek başına iktidarı hedefleyerek gidiyoruz. Genel Başkanımız başta olmak üzere tüm CHP kadroları örgüt ve üyelerimiz kendisini adeta buna kilitledi. Çalışmalarımız da tek başına CHP iktidarına yönelik çalışmalar. Program proje ve kadrolar tümüyle tek başına iktidar odaklı bir çalışma. Ancak seçim sonuçlarını gördüğümüzde farklı bir tablo çıkarsa elbette Türkiye’yi rahatlatacak çözümler masaya yatırılabilir. Bunu yaparken temel ilkelerden taviz vermeden ki dikkat etmişsinizdir Genel Başkan'ımız dün bu açıklamaları yaparken bir takım altında çok önemli tespitlerde bulundu. Bunlar eğer söz konusu olursa dikkate alındığında ve bu ilkeler manzumesi birlikte hayata geçirilirse değerlendirilebilir demişti. Yoksa tek başına şu partilerle koalisyon yaparız gibi bir anlam lütfen çıkmasın. Sayın Genel Başkanımızın o açıklamalarında temel ilkelere vurgu yapılmış, bu ilkelerde bir adaya gelinir ve uzlaşma sağlanırsa olabilir demiştir. Genel Başkanımız tek başına şu partilerle koalisyon yapılır denilirse o açıklamanın altındaki düşünceler ortadan kaldırılır, bu da doğru bir yaklaşım olmaz. Temel hedefimiz tek başına iktidar." karşılığını verdi.

"Doğu Perinçek’in 'CHP 6 oku sahiplenirse birleşebiliriz' açıklaması oldu. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Bingöl, "Biz 91 yıllık bir partiyiz. Bizim temel ilke ve ideolojimiz var, hiçbir zaman bunlardan taviz verilmedi. Zaman zaman farklı anlayışlar farklı kılındı, zaman zaman bir algı operasyonu yapmak adına değerlendirmeler yapıldı, ama bizim ilkelerimiz ve duruşumuz net. Bu ilke ve duruştan taviz verilmedi ki bu ilkelere sahip çıkılırsa bir mantık öne sürülsün. Böyle bir şey yok. Biz zaten herkese kapısını açan, kucaklayan bir partiliyiz. Parti ilkelerimizi savunan programımızı kabullenen projelerimize inanan herkese kapımız açık. Ama biz kesinlikle bu ulu çınarın gölgesinde ilkelerini sürekli savunan, net bir duruşu olan bir partiyiz. O açıdan çok dikkate alınacak bir açıklama değil." şeklinde konuştu.

Seçim bütçesi ile Mersin 4. sıra adayının belli olup olmadığının sorulması üzerine Bingöl, "Bütçe planlaması mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığımız inisiyatifinde. Haluk Koç başkanlığında birim yapıyor. Mersin ile ilgili 4. sıra adayımızın rahatsızlığı söz konusuydu. O nedenle bir çekilme gerçekleşti. Genel Başkanımızın takdirinde, o konuda çalışmalar yapılıyor. 1 ile 2 gün içinde Genel Başkanımız tarafından açıklama yapılacak." dedi.

"Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni kararına ilişkin AKP ve MHP ile ortak bildirge imzaladınız. Bazı maddelere CHP’nin çekimser kaldığı haberleri oldu, bu doğru mu?" sorusuna Bingöl, "Genel Başkanımız dün bizzat çok net açıklamalar yaptı. Parlamento'da 3 partinin ortaklaşa paylaştığı bir metin var. Dolayısıyla dün çok net bir şekilde partimizin görüşleri Genel Başkanımız tarafından ifade edildi. O açıdan o detaya girmek istemiyorum." diye cevapladı.