Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 22. Genel Kurulu ve ödül töreninde İranlı Reza Zarrab'a Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin plaket vermesine CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu sert tepki gösterdi.

"Reza Zarrab'ın önüne yatarım diyen bakanlardan sonra bir de plaket veren bakanlar çıktı." diyen Çavuşoğlu, "Bu arkadaşların geldiği son noktayı gösteriyor. İnsan onuru ve gururu o tabloda yan yana gelmeyi reddetmesi gerekirdi. Bizim bakan (Zeybekci) saftır diye bir söz var. Saf olduğunu bir kez daha gördük. Herhalde yine kandırdılar kendisini. Kandırarak o plaketin verilmesini sağladılar." dedi.

Eski dönemlerde genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın vergi rekortmeni olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "Bütün kamu kurum ve kuruluş amirleri ona plaket vermeyi zul sayardı. Manukyan da onurlu biri olarak hiç bir zaman onu almaya gitmezdi. Eskiden genelev patronlarının onurları kadar bugün insanların maalesef onuru kalmamış. Bugün görüyoruz ki devleti dolandıranlar, yolsuzluğa bulaşmış, ahlaksızlığı ortaya çıkmış, herşeyi kayıt altına alınmış kişiye ödül vermek dünyanın en zor şeyi olsa gerek. Bakanların önüne yattığı bu adamı görünce insanlarda ahlak kalmadığını görüyoruz." diye konuştu.