Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin geldiğini noktaya dikkat çekerek “Öyle bir noktaya geldik ki birbirimize selam vermiyoruz. Niye selam vermiyoruz ? niye kavga ediyoruz? Neden bu kadar ağır laflar ediliyor. Baştaki siyasetçi sorun olursa bu tüm Türkiye’ye yansır. Biz sorunsuz bir Türkiye istiyoruz” dedi.
"NEDEN BU KADAR AĞIR LAFLAR EDİLİYOR"
Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu “Yeni bir yönetime ihtiyacımız var. Vatandaşını seven, ayrımcılık yapmayan herkesi kucaklayan, namuslu bir yönetime ihtiyacımız var. Hırsızlıkla mücadele eden ve kul hakkı yemeyen bir yönetime ihtiyacımız var. Öyle bir noktaya geldik ki birbirimize selam vermiyoruz. Niye selam vermiyoruz ? niye kavga ediyoruz? Neden bu kadar ağır laflar ediliyor. Baştaki siyasetçi sorun olursa bu tüm Türkiye’ye yansır. Biz sorunsuz bir Türkiye istiyoruz. Suriye’de kavga istemiyoruz. Filistin’de, Libya’da kavga istemiyoruz. Hangi gerekçe ile kavga ediyorsunuz. Bütün komşularımız ile huzur içerisinde yaşamak varken iç içe yaşamak varken, ticaret yapmak varken, neden biz o insanlarla kavga ediyoruz ? Neden müslümanı müslümana kırdırıyoruz. Neden silah gönderiyoruz. Hepimizin düşünmezi lazım. Hepimizin birlik olması lazım” diye konuştu.
“SAPINA KADAR KUVAYİ MİLLİYECİ KALACAĞIZ”
“Türkiye Cumhuriyetinin dili Türkçedir ve Türkçemiz ile gurur duyuyoruz. Tek bayrağımız var bizim. Nesini değiştireceksin bunların. Çıkıp diyemiyorlar, ‘biz şunu değiştireceğiz’ diye, korkuyorlar” diyen Kılıçdaroğlu “Ama size sözüm söz. Tek bir CHP’li dahi kalsa mecliste bu düzenlemeyi yapamayacaklar. Bizim cesedimizi çiğnemeden bunu yapamayacaklar. Çünkü dedelerimiz bize bu Türkiye’yi bırakırken kanla, gözyaşı ile bıraktılar, bedeller ödediler. O 4 maddenin arkasında şehitlerimiz gazilerimiz var. Onların gözyaşları var, kanları var. Onlar Kuvayi Milliyeci’ydi. Biz de Kuvayi Milliyeciyiz. Sapına kapar Kuvayi Milliyeci kalacağız” şeklinde konuştu.