CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, basına yasak konulmasını, cami avlusuna alınmamasıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sert ifadelerle eleştirdi. Hamzaçebi, "Onun selefi de bu konuları çok iyi yapıyordu. Bu onu geçmeye aday bu konuda. Daha ileriye gidiyor. Biz onun selefine diktatör diyorduk, kendisine cep diktatörü diyoruz. Davutoğlu bir cep diktatörüdür." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Mecliste basın toplantısı düzenledi. Şehit Cumhuriyet savcısının dün ebediyete uğurlandığını hatırlatarak başsağlığı dileyen Hamzaçebi, cenazenin siyasi polemik konusu olduğunu ifade etti. Başbakan tarafından siyasi istismar yapılarak şehit savcıya saygısızlık yapıldığını dile getiren Hamzaçebi, "Cenaze maalesef siyasi polemik konusu olmuştur. Başbakan tarafından cenaze istismar edilmek suretiyle şehit savcımızın anısına saygısızlık yapılmıştır. Cenaze üzerinden muhalefeti eleştirmek en hafif ifadesiyle o cenazeye saygısızlıktır." dedi.

Başbakan'ın açıklamalarını aktaran Hamzaçebi, "Muhalefete yönelik olarak 'Sayın Kılıçdaroğlu da Sayın Bahçeli de burada niye yoklar, burada olmalıydılar' diyerek cenazeyi istismar ederek cenaze üzerinden muhalefeti eleştirmek en hafif ifadesiyle o cenazeye saygısızlıktır. Cenazeyi kullanmak suretiyle polis devleti yasasını meşrulaştırmak istiyor. Bir cenaze, şehit edilmiş bir insanımızın cenazesi üzerinden hiçbir zaman bu kadar siyaset yapılmamıştı." ifadelerini kullandı.

'OPERASYONDAKİ BAŞARISIZLIKLAR ÖRTÜLMEK İSTENİYOR'

Şehit savcı için yapılan operasyonu da eleştiren Hamzaçebi, "Soru işaretlerinin aydınlatılmasını istemek kadar doğal bir şey yoktur. Bu operasyonda birçok soru işareti vardır, birçok kuşku vardır. Bunları aydınlatmak yerine Davutoğlu’nun muhalefete yüklenmesi hükümetin, emniyetin operasyondaki başarısızlığını örtmek gayretinden başka bir şey değildir, ortada başarısız bir operasyon vardır. İstihbarat ve polis bu eylemi nasıl haber alamamıştır? O başarısızlığı örtmek için o cenaze kullanılmak suretiyle oradan Kılıçdaroğlu’na, Bahçeli’ye yükleniyor. Bu çok ucuz bir siyaset. Sayın Kılıçdaroğlu cenaze evine gitti, taziyede bulundu. Fıtratta cami avlusunda siyaset yapmak yoktur. Bunların fıtratında fitne var, nifak var. Sanki ölen Cumhuriyet savcımız AKP’nin savcısı, bu insan Cumhuriyetin savcısı, hepimizin savcısı. Sen hangi hakla o cenazeyi sahiplenip orada o cenaze üzerinden siyaset yapıyorsun. Ortada başarısız bir operasyon vardır." şeklinde konuştu.

'PAKETLERİN ÖMRÜ BİR SABUN KÖPÜĞÜNÜN ÖMRÜ KADAR'

Başbakan'ın bugün açıkladığı ekonomik paketi de eleştiren Hamzaçebi, ekonomik paketlerin Davutoğlu'nun yeni oyuncağı olduğunu söyledi. "Açıkladığı paketlerin ömrü bir sabun köpüğünün ömrü kadar." diyen Hamzaçebi, şöyle devam etti: "Paket açıklamayı seviyor. O paketin zayıflığını yanındaki kalabalık bakan ordusuyla gidermeye çalışıyor. Paket boş, yanına 7 bakanını değil istersen Bakanlar Kurulunu al paketin içi boş. CHP’yi taklit etmeye çalışıyor, takip etmeye çalışıyor, onu da beceremiyor. Panik psikolojisi. Sosyal Güvenlik Destek Primini biz kaldıracağız diyoruz. O şimdi korkuyla bir adım atıyor, 'biz bunu yüzde 15’den yüzde 10’a indireceğiz, 50 lira artış sağlayacağız bu emeklimizin maaşında'. Al bu 50 lirayı ben de başına çal diyorum. Biz bunu kaldıracağız diyoruz."

Başbakan’ın açıkladığı yeni ekonomi paketin hiçbir inandırıcılığı olmadığını, bir sabun köpüğü kadar ömrü olacağını belirten Hamzaçebi, "Türkiye’de sanal başbakan var. Savcımızın koruma polislerinin alındığı yönünde veya o sırada koruma polislerinin olmadığı yönündeki bilgi bende de var. Bu konuda biz açıklama bekliyoruz. O terör örgütü üyeleri o odada neden etkisiz hale getirilmedi? Bu havalandırma sistemi kullanılmak suretiyle onları etkisiz hale getirecek bir gaz o odaya konulamaz mıydı? X-Ray cihazın yok mu, bir insanın üzerinde silah var ise o makinenin verdiği sinyalin gücü artar, silah olduğu anlaşılır." diye konuştu.

'CEP DİKTATÖRÜ BASINI CAMİ AVLUSUNA SOKMUYOR'

Gazetecilerin soruları üzerine Hamzaçebi, "Bir tepki olarak 'ben avukatları arayacağım' tepkisini suçluluk psikolojisine bağlıyorum, başarısız bir operasyon yapılmıştır. Hükümet bu konuda suçludur, bu suçluluğunu örtbas etme gayreti içinde ben kimseyi tanımam diyor, herkesi ararım. Basın bunları soruyor, ceza olarak onu cami avlusuna sokmuyor." ifadelerini kullandı.

Başbakan'ın talimatı kendisinin vermesini açıklamasının sorulması üzerine Hamzaçebi, "Bir facia. Bir operasyon talimatını Başbakan’ın veriyor olması bir skandal. Bu teknik bir konudur. Başbakan’ın görevi değildir bu, ama meraklı kendisi." karşılığını verdi.

"Davutoğlu basına yasak koyuyor, cami avlusuna almıyor." diyen Hamzaçebi, "Onun selefi de bu konuları çok iyi yapıyordu. Bu onu geçmeye aday bu konuda. Daha ileriye gidiyor. Biz onun selefine diktatör diyorduk, kendisine cep diktatörü diyoruz. Davutoğlu bir cep diktatörüdür." şeklinde konuştu.