Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar’ın ‘muhalefetin bize zarar vermediği kadar TEDAŞ zarar veriyor’ sözlerine tepki gösterdi. Köse, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin elektriği, hazirandan sonra kendisini öyle bir çarpar ki yanar, kül olur.” dedi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi. Kentin önemli sorunlarını gündeme getiren Köse, bir gazetecinin ‘Şamil Tayyar’ın muhalefetin bize zarar vermediği kadar TEDAŞ bize zarar veriyor sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusu karşısında, Tayyar’a, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin elektriği Haziran’dan sonra kendisini öyle bir çarpar ki yanar, kül olur. Bugüne kadar içi boş verdiği demeçlerle, sığ düşünceyle, iktidar olmanın verdiği güç ile konuşan bu milletvekilimizin CHP’nin iktidarından sonra kendisinin nasıl bir elektrik ile çarpılacağını göreceksiniz. Biz TEDAŞ’tan daha çok çarparız.” diye cevap verdi.

SOSYAL DONATI ALANLARI İMARA KURBAN GİDİLİYOR

Sosyal donatı alanlarının imara açıldığını belirten Köse, 7 hektarlık eski TRT arazisi ve Belkıs Mahallesi’nde bulunun 130 hektarlık sosyal alanın imara açıldığını açıkladı. Belediyenin bu yanlıştan biran önce dönmesi gerektiğini vurgulayan Köse, şunları kaydetti: “Eski TRT arazisi olarak bilinen Osmangazi’deki 7 hektarlık yer kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Daha önce sağlık tesisi olarak şehir hastanesinin temeli atılan bu yer, iptal edilerek halkın sağlığı ile oynanarak ranta dönüştürüldü. Buraya ya sağlık tesisi yapılsın ya da yeşil alana çevrilsin. Bu ne aymazlıktır. Temeli atılan sağlık tesisi alanının kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş olması bir gaflettir. Belkıs Mahallesi’nde 130 hektarlık alan ağaçlandırma ve sosyal donatı alanıyken burası konut yapılmak amacıyla Büyükşehir Belediyesinde askıda. Bu konuda yanlıştan dönülmesi ve o alanın korunması gerektiğine inanıyoruz.”

Kentim ulaşım sorununa da dikkat çeken Köse, ne araç ne de yaya trafiğinin sağlıklı yürümediğini dile getirerek, Altyapı ve ulaşımın Gaziantep’in en başarısız olduğu alanlardan bir tanesi olduğunu sözlerine ekledi.