CHP İzmir milletvekili adayları, Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ)Yönetim Kurulu'yla biraraya geldi. Ziyarete CHP İl Başkanı Bedri Serter, adaylar Selin Sayek Böke, Musa Çam, Tacettin Bayır ve Turgay Bozoğlu’nun ile Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin katıldı. ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler tarafından, bölgeyi anlatan bir sunum yapıldı.

Sanayicilere seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir adayı Böke, serbest bölgelerin profesyonelce yönetilmesi gerektiğini söyledi. Sanayicinin baskıdan kurtulacağını belirten Böke, "CHP olarak dünyanın sayılı sanayi üslerinden birisini kuracağız. 'Merkez Türkiye' projemiz, hem yatırımlarda bir patlamaya hem de işsizliği sıfırlamaya yönelik en büyük projemiz. Bu proje, tıpkı ESBAŞ gibi profesyonel bir anlayışla çalıştırılacak. Bu proje, gerek kurulma aşamasında gerekse kurulduktan sonra Türkiye’nin lokomotifi olacak. İşadamlarımızla ortaklaşa çalışacağız, onların önünü açacak, baskısız özgürce çalışacakları bir merkez oluşturacağız. Biz CHP olarak ülkemizin ithalat cenneti yaftasından kurtulmasını, tıpkı ESBAŞ’ta yapıldığı gibi ihracat yapan, kendi markasını yaratmış bir ülke ekonomisi için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Biz kendimize güveniyoruz, projelerimiz ortada. Diyoruz ki bu cari açık, bu rekor borç, bu acemi ve kötü yönetim Türkiye’nin kaderi değil. Şimdi sizin desteğinizle biz, yaşanabilir bir Türkiye’yi kuruyoruz. Biliyoruz ki bu yolda en büyük desteği, bu sefer sanayici ve işadamlarımızdan alacağız. Vereceğiniz destek kendi ayakları üstünde sağlam duran, yolsuzluk ya da adam kayırmanın olmadığı, işadamlarına baskının kurulmadığı bir Türkiye’yi mümkün kılacaktır. Buna inanıyor ve şimdiden destekleriniz için çok teşekkür ediyorum." dedi.

CED Gülen ise ESBAŞ’ın tarihçesi ve kapasitesi hakkında bilgi vererek, “ESBAŞ, Türkiye’nin en büyük endüstri parkıdır. Bugün bölgemizde 123’ü yerli olmak üzere toplam 196 firma faaliyet göstermekte. 2014-15 yılı ticaret hacmi ortalama 1.8 milyar dolardır. Bölgemizde faaliyet gösteren firmalara, 416 personelle hizmet veriyoruz. İhracatın ithalatı karşılama oranı Türkiye’ de yüzde 75’lerdeyken ESBAŞ’ta yüzde 154 civarında. Yani burası ithalat değil, ihracat merkezi. Türkiye bizim bu rakamımızı yakalasa süper devletler arasına girer.” şeklinde konuştu.