Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Bekir Yetiştirici, kimseyi inancından ve etnik kökeninden dolayı ötelenmediği bir Türkiye için 7 Haziran seçimlerine hazırlandıklarını söyledi. CHP olarak Konya’dan 5 milletvekili hedeflediklerini aktaran Yetiştirici, “Bizim önceliklerimiz insana insanca muamele etmek. Herkesin sosyal devlet anlayışı içerisinde, huzurlu, özgür, insanca, güven içerisinde, yarından emin bir şekilde yaşamasını istiyoruz.” dedi.

Yaklaşık 4 ay önce il başkanlığı görevine getirilen Yetiştirici, ön seçim sonrası belirlenen 14 milletvekili adayı ile hep birlikte 7 Haziran’a kadar köy köy, belde belde seçmenlerin ihtiyaçlarını dinleyip çözüm önerilerini halka anlatacaklarını söyledi. CHP İl Başkanı Yetiştirici “Tüm Konya’da, 41 bin kilometrekalerik şehirde basmadığımız toprak kalmayacak. Halkımızın sorunlarını dinleyeceğiz, işçi, emekli, dar gelirlinin yanında olacağız. İnanıyoruz ki 7 Haziran seçimlerinde CHP iktidarını kutlayacağız.” şeklinde konuştu.

SANDIĞA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Konya’da oy kullanılacak 4 bin 502 sandık için sandık görevlileri tespit edildiğini anlatan Yetiştirici, oylara sandıkta sahip çıkacaklarını ifade etti. Belirlenen isimlerin seçim kurullarına bildirildiğini aktaran CHP İl Başkanı “Biz oylara sandıkta sahip çıkacağız. Geçmiş dönemlerde bunların çok acılarını çektik. Hep zarar bize geldi. Mahalle mahalle, sokak sokak, esnaf esnaf vatandaşları ziyaret edeceğiz. Sandıklara sahip çıkma adına il başkanlığı olarak bir eğitim programı yaptık. Şimdi de Genel Merkezimizin de bu konuda eğitim çalışmaları olacak.” diye konuştu.

CHP KONYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ön seçim sonuçlarına göre CHP'nin genel seçimde Konya'dan aday göstereceği isimler şöyle sıralandı: 1. Mustafa Hüsnü Bozkurt, 2. Gülsüm Filorinalı, 3. Mehmet Turgay Bilge, 4. Ali Cemal Cömert, 5. Mehmet Ali Ünal, 6. Ali Sayar, 7. Deniz İndibi Çelik, 8. Hüseyin Yağcı, 9. Saim Sezen, 10. Ali Tekiş, 11. Musa Gökçe, 12. Emine Balık, 13. Mehmet Gayretli ve 14. Mehmet Topbaş.