CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, muhalif basını susturma talimatıyla sadece iktidarı öven bir havuz medyası ortamının istendiğini belirtti.

Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, savcının muhalif medyanın susturulmasını yönelik talimatını değerlendirdi. Talimatın kabul edilemez olduğunu söyleyen Ağbaba, bu talimatla tamamen bir havuz medyası istendiğini ifade etti.

'BUNLARINKİ HAVUZ MEDYASI, HARAM MEDYASI'

Ağbaba, "Kenan Evren öldü ama fikirleri halen iktidarda. Kenan Evren, MDP için oy istemişti. Şimdi de cumhurbaşkanı da oy istiyor. Bununla birlikte uygulamalar da benzeşiyor. Bir hakim karar alıyor ve muhalif basının susturulmasını talep ediyor. Hakimler verdikleri kararlar nedeniyle ilkkez tutuklanıyor. Haram medyası oluşturulmaya çalışıyor. Şu anda etkin olan haram medyası. İktidar böyle bir medya oluşturmaya çalışıyor. Basın tarihi yazılırsa, bu gazeteler de isim isim verelim; Akşam, Sabah, Güneş, Takvim, Akit gibi medya kuruluşları, bu gazeteleri inşallah tarihi yazar. Bunlarınki havuz medyası, haram medyası. Tamamen halkın paralarıyla besleme. Sadece AKP’nin Tayyip Erdoğan’ın görüşlerini görüşlerini sunuyor. Diğer tüm basın kuruluşlarını da susturmaya çalışıyor. Bir hukukçu nasıl böyle karar alıyor. Akıl almıyor. Böyle bir şey olamaz. Basının kapatılması düşünülemez. Bunu düşünmek bile kafaların nasıl bir diktatörlük için çalıştığını gösteriyor. Göbels bile bunu düşünememişti. Anlaşılmaz ve kabul edilemez."