Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İpek Medya Grubu'na yönelik sabah saatlerinde başlatılan operasyona tepki göstererek, "Ne yaparlarsa yapsınlar bir şekilde bir gün bunun hesabını verecekler." dedi.

Akar yaptığı açıklamada, operasyonun doğru bulmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Doğru bulmuyorum. Medyaya yapılan her türlü baskı, üzerinde kurulan baskılara karşıyım. Bir ülkede medya özgür olmazsa insanlarda özgür olamaz. Bir ülkede medya iktidardan yana tavır takınırsa, iktidarın o baskısını görürse o ülkede totaliter rejim kendine yer bulur, güç bulur. Yandaş medya ile de yollarına devam ettikçe de yollarına devam ederler. Buna karşı koymak lazım. Sadece bu gruba değil. Bunların kafasında başka medya organlarını da susturmak gibi bir düşünce var. Bu düşünce hiçbir zaman hayata geçmeyecek. Böyle ferdi ya da bireysel bir iki medya grubuna yapacakları baskıyla bu seçimi kendilerine doğru yönlendirmenin bir aracı olarak görüyorlar diye düşünüyorum. Sonuçta başarılı olamayacaklar. Ne kadar medyanın üzerine giderlerse gitsinler, havuz medyasının dışındaki medyanın üzerine giderlerse gitsinler bir şekilde bu insanlar haber alma ve haber yapma özgürlüklerini kullanacaklar."

MEDYA NİÇİN SUSTURULMAK İSTENİR ?

"Bir medyaya niçin baskı yapılır, bir medya niçin susturulmak istenir? Bu soruyu sormak lazım. Vatandaşın sorması gereken soru bu. Medya niçin susturulmak istenir?" diyen Akar, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer ben medyadan korkacak fiilin, uygulamanın içerisinde değilsem medyadan korkacak tarafım olmaz. O korkuyla yaşamam. Büyük korkusu, saraydakinin büyük korkusu, AKP'yi yönetenlerin büyük korkusu bir gün vatandaş bu insanların yaptığı zulmü anlayacak. Bireysel hak ve özgürlüklerin önüne nasıl set koyduklarını, medya kanalıyla, havuz kanalıyla, yandaş medyalarıyla olsun. İşte o zaman herkes hak ettiği cezayı bulacak diye düşünüyorum. Hangi görüşte olursa olsun, nasıl yayın yaparsa yapsın medya bir ülkenin özgürlük araçlarından bir tanesidir. Hiç fark etmez bir iktidarı destekleyebilir, desteklemeyebilir. Ama medyanın asıl görevi iktidarın yanlışlarını ortaya koymak başarılı işlerine de yer vermektir. Türkiye'de bu da yapılmıyor. Satın alınmış medya iktidarı başarılı göstermek için her türlü imkanı kullanıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bir şekilde bir gün bunun hesabını verecekler."