CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 12 yılda sosyal devletin ortadan kaldırıldığını belirterek, "Vatandaş, müşteri gibi görülmüştür. 13 yıldır bu ülkeyi yöneten malum zihniyetin getirmiş olduğu yıkımlarla biz bu projeleri gündeme getiriyoruz. Yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun, işsizliğin tamamen bu ülkeyi kâbusa çevirdiği bir dönemi telafi etmek de CHP'nin görevidir." dedi.

27 Nisan 2015 Pazartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir'de yapacağı mitingin hazırlıkları için şehre gelen Akkaya, partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akkaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklendi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Balıkesir İl Başkanı Mete Erol ise çalışmalarına katkı ve omuz vermek için gelen Akkaya'ya teşekkür etti.

Konuşmasına, yaşanacak bir Türkiye'ye 44 gün kaldığını belirterek başlayan Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, 44 gün sonra Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun başbakan olacağı bir seçime girdiklerini bildirdi. Türkiye'yi dolaştığını ve dün Bursa'da olduğunu ifade ederek, "Bursa'da bütün örgütlerimizde aynı heyecan ve aynı güven vardı. Vatandaşlarımızla yaptığımız sohbetlerde hep bu duyguyu ve güveni hissediyoruz. CHP, göreceksiniz 7 Haziran akşamı tek başına iktidar olacak çoğunluğu alacaktır. Genel başkanımız yüzde 35 rakamını verirken küçümseyenler olabilir. Unutmayalım ki 2002'de malum zihniyet, yüzde 34 oyla tek başına iktidar olmuştu. Biz de buna emin adımlarla yürüyoruz." dedi.

CHP'nin ilk mitingini 25 Nisan tarihinde Almanya'da yapacağını belirten Akkaya, 26 Nisan'da Edirne'de, ardından 27 Nisan tarihinde ise Balıkesir'de düzenleyeceği bilgisini verdi. 29 Mart tarihinde 55 ilde yaptıkları ön seçimlerle demokrasi sınavını başarıyla geçtiklerini söyleyen Yakup Akkaya, 7 Haziran akşamında bunu taçlandıracaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı seçim bildirgesinde dört ana hedefleri olduğunu yineleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Birinci hedefimiz, bu ülkeye ileri demokrasiyi getireceğiz. İkinci hedefimiz, kalkınmanın sağlanmasıdır. Yok olan sosyal devleti, CHP kuracaktır. 12 yılda ne yazık ki sosyal devlet ortadan kaldırılmıştır. Vatandaş, müşteri gibi görülmüştür. 13 yıldır bu ülkeyi yöneten malum zihniyetin getirmiş olduğu yıkımlarla biz bu projeleri gündeme getiriyoruz. Yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun, işsizliğin tamamen bu ülkeyi kâbusa çevirdiği bir dönemi telafi etmek de CHP'nin görevidir. 13 yıldır ülkeyi yaşanmaz hale getiren bu malum zihniyetten de kurtaracak olan CHP'dir." ifadelerini kullandı.

'BAŞBAKAN DAVUTOĞLU ÇARKETTİ'

CHP'nin Balıkesir başta olmak üzere birçok ilde birinci parti olduğunu savunan Akkaya, bir umut vaat etmediklerini, sadece yapacaklarını söylediklerini dile getirdi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu seçim beyannamesini açıkladıktan sonra, "Nereden buldun?" diye sorulduğunu belirterek, şöyle devam etti: "1923 ile 2002 yılları arasında, AKP'nin iktidar olduğu tarihe kadarki süreç içerisinde harcanan 779 milyar dolar. Bu rakam, yaklaşık 80 yılda harcanmış. 2002'den 2014 yılına kadar AKP iktidarında harcanan para ise 1 trilyon 90 milyar dolar, yani 80 yıllık 55 hükümetten daha fazla para harcamış. Türkiye'nin kaynağı var. Kaynağın nasıl kullanılacağı önemli. Biz kaynağımızı halk için kullanacağız. Birilerini zenginleştirmek için o kaynağı kullanmayacağız. Onun için, 'Nereden bulacaksınız?', içi boş laflardır. Dün Davutoğlu çarketmeye başladı herhalde. İstanbul'da yaptığı bir konuşmasında, bizim sosyal paketimizle ilgili, 'Kopyala yapıştır' diye bir beyanat vermiş. İki gün önce de, 'Nereden buluyordunuz? diyordunuz. Aslında onlar da ne söylediğinin farkında değiller. Baskıya giderken yolda düşürdükleri seçim vaatleriyle ilgili göreceksiniz, seçime üç beş gün kala, 'Biz yolda düşürmüştük.' diye 100'e yakın bir seçim vaadi açıklanırsa hiç şaşmayın."