CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın, 2 Şubat 2015 tarihinde TRT Haber kanalında yayımlanan Cumhurbaşkanı Özel Yayını'ndan önce, "Ben dedim ki şunların kanalını Türksat'tan kaldıralım." şeklindeki sözüne sert tepki gösterdi. Savcıları göreve davet eden Aksünger, "Savcılar bunu, görüntülerin hepsini suç duyurusu olarak kabul etmeli. Haklarında mutlaka bir iddianame hazırlamak zorundalar." dedi.

Genel Başkan Başdanışmanı Aksünger, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda, seçim güvenliği ve gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Erdal Aksünger, Başdanışman Varank'ın söz konusu ifadeleri hakkında RTÜK'ü göreve davet ederek, "RTÜK, kararını almalı. Bu kararı uygulamayanlara karşı bence muameleyi, bundan sonra Anayasa ve kanunlar çizgisinde yapılmalı. Açık ve net görüyorsunuz ki bir partinin arka planda devamlı böyle alavere dalavere işlerin içinde olan adamları, bugün Türksat veya diğer platformlarla ilgili görüş beyan ediyor ve ilginç tarafı, görüş beyan etmekle kalmıyor, icraya dökülüyor, pratiğe dökülüyor. Bunların hepsi bir suç duyurusu normalde. Görüntüler var, şunlar var, bunlar var. Bu ne demek? Basın hürriyetine darbedir bu zaten. Savcılar bence görüntülerin hepsini suç duyurusu olarak kabul etmeli, haklarında mutlaka bir iddianame hazırlamak zorundalar. Öbür türlü bakıyorsunuz, Twitter'da bir tane tweet atıyor diye adamlar hakkında neler yapılıyor. Ortalıkta yargılanan bir sürü arkadaşımız da var bununla ilgili. Görüntüler var ortalıkta. Üstelik şimdi seçim güvenliğinden bahsediyoruz. Propaganda yapma araçlarının hepsini iktidar, muhalif olduğunu düşündüğü hikayeyi eğer bu hale getiriyorsa, savcılar da bir adım atmıyorlarsa gelecekte o savcılarla ilgili de bence yeniden gözdenk geçirmek gerektiği kesin yani." diye konuştu.

Varank'ın sözlerinin, suçun itirafı olduğunu ileri süren Aksünger, "Suçun itirafı, görüntüsü var, o var, bu var. Bundan daha büyük, savcılarla ilgili şey olabilir mi? Suç itirafı var ortada. Müdahale var. RTÜK'ün ilk önce gerekli olan kararı alması gerekiyor. Alsınlar, uygulamasınlar, o zaman göreceğiz onu, daha sonraki süreçte." dedi.

'GENEL MERKEZİMİZDE DÖRT TANE AYRI SİSTEM VAR'

CHP'nin genel seçim için yaptığı seçim güvenliği çalışmalarından bahseden Aksünger, "Nasıl Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) SEÇSİS sistemi varsa bizim genel merkezimizde de benzeri sistem var. Hattâ aslında YSK'dan daha önce bu verileri alıyoruz. Nasıl alıyoruz? Biz sandık birleştirmelerini yaparak bu verileri almıyoruz. Biz sandık sandık alıyoruz. Ciddi bir organizasyonumuz var genel merkezimizde. Dört tane ayrı sistem var. Dört ayrı sistemde, örgütümüzle birlikte çok ciddi bir şekilde sandık organizasyonu yapıyoruz. 300 binin üzerinde insan bizde görevli vaziyette. 40 bine yakın kendi görevlimiz var bunun dışında. Genel merkezde 500 kişi eğitim görüyor bununla ilgili." dedi.